Consumul de peste gras previne artrita

Numeroase studii medicale au aratat ca pestele gras este indicat pentru inima, dar ultimele date arata ca acest tip de peste poate ajuta si in prevenirea artritei reumatoide.

O portie de peste gras, cum ar fi somonul, consumat o data pe saptamana, sau un trei-patru portii de peste mai slab, cum ar fi codul, pot preveni aparitia artritei reumatoide cu aproape 50%, potrivit unui studiu.
 
Acest studiu este un argument in plus pentru a respecta recomandarile doctorilor si sa consumam peste gras.

Cercetatorii sustin ca acizii grasi omega-3, prezenti in pestele gras, au un efect anti-inflamator de protectie asupra sistemului imunitar. Pestele gras este bogat si in vitaminele A, D, B6, B12, in minerale (iod, fluor, fosfor, cupru, seleniu, zinc) si sarac in grasimi saturate si in colesterol.   Artrita reumatoida este o afectiune in care sistemul imunitar ataca din greseala articulatiile corpului. Aceasta declanseaza dureri puternice, iar in cele din urma poate distruge cartilagiile si oasele. Este mult mai frecventa la femei ca la barbati.   

Cand este adusa in discutie sanatatea generala a organismului, expertii recomanda consumul regulat de minim doua portii de fructe de mare saptamanal.

Author:

Facebook Comment