Cum putem descifra limbajul trupului?

Descifrarea limbajului trupului este primordială atunci când lucrezi cu oamenii. Şi cum nimeni nu a avut succes de unul singur, doar dacă stăpâneşti limbajul trupului te poţi bucura de reuşită în viaţă. Dacă ochii sunt fereastra sufletului, atunci trupul este oglinda emoţiilor. Dacă o persoană se simte bine trupul său se va mişca în rezonanţă. Prin urmare dacă ştii să intrepretezi limbajul trupului atunci vei înţelege cum se simte o persoană doar urmărind mesajele pe care trupul său le transmite. Iată câteva dintre mesajele trimise de trupul unei persoane:
Limbajul trupului 1: Braţele deschise

- Este o bună modalitate de a arăta disponibilitate, în special atunci când sunt combinate cu palmele deschise
- Palmele deschise arată o persoană deschisă, sigură pe forţele proprii. Atunci când palmele ating pieptul persoana respectivă transmite semnale de onestitate. Când interlocutorul îşi apropie şi îşi depărtează mâinile de trup mesajul transmis este unul pozitiv.
Limbajul trupului 2: Braţele încrucişate

- Este un mecanism de apărare prin care interlocutorul arată că nu este deschis la ceea ce se spune sau se face;
- Poate însemna chiar respingere;
- O persoană rece;
- Încăpăţânare
- Palmele închise denotă o inimă închisă.
Limbajul trupului 3: Pumnii strânşi

- Este bine să eviţi persoana care îşi strânge pumnii în timpul discuţiei – înseamnă că s-a supărat şi este pe cale să explodeze;
- O persoană rece;
- O persoană încordată
Dacă în timp ce vorbeşti interlocutorul începe mâzgălească îţi transmite că s-a plictisit şi nu este interesat de ce-i spui.

Limbajul trupului 4: Privire de jur împrejur
- Persoana din faţa ta vrea să plece;
- Sau se gândeşte la altceva;
- Interlocutorul este plictisit fie de situaţie fie de conversaţie;
- Dacă în timp ce vorbeşti persoana de conversaţie îşi ţine picioarele sub scaun, îţi spune că este plin de ardoare şi abia aşteaptă să treacă la lucru.
- În cazul în care se loveşte uşor peste bărbie în timp ce tu îi faci o propunere, mesajul este clar:  îţi evaluează spusele.
Limbajul trupului 5: Oglindirea

De obicei aceasta apare atunci când două persoane se înţeleg foarte bine şi fiecare copiează limbajul trupului celuilalt, într-un mod subtil. Iată ce se oglindeşte:
- Respiraţia;
- Gesturi;
- Mişcările ochilor;
- Mişcările trunchiului;
- Poziţia picioarelor;
- Tiparele de vorbire;
- Mişcările braţelor;
- Energie emotivă: încântare, relaxare.
În cazul în care practici oglindirea cu o persoană, cheia este să faci totul într-un mod subtil. Există un anume ritm al procesului pe care o sa-l deprinzi odată cu experienţa.


Limbajul trupului 6: Mesaje înşelătoare
- Un oftat pufăit. De obicei bărbaţii fac aşa atunci când se simt atraşi de o femeie;
- A încuviinţa din cap – În cazul în care, ocazional interlocutorul încuviinţează din cap îi transmite vorbitorului un mesaj pozitiv. Indică faptul că îl ascultă şi este interesat de ceea ce spune;
- Prea multe încuviinţări – Nici acum mai mult nu înseamnă mai bine. De fapt, vorbitorul trebuie să fie atent întrucât ascultătorul şi-a pierdut interesul şi s-a plictisit;
- Loveşte aerul cu mâna ca şi cum l-ar tăia – Este un mod agresiv de a transmite că nu este de acord cu interlocutorul;
- Spaţiul personal – Respectarea spaţiului personal al unei persoane este crucial când este vorba despre câştigarea încrederii. Rămâni la cel puţin 1 braţ distanţă de cel/cea cu care vorbeşti.

Author:

Facebook Comment