De ce este bine sa bem vin rosu cu moderatie

Cupa vin rosu nu numai e o adevarata ispita pentru ochi si gura, dar, de asemenea, contribuie la sanatatea noastra. Consumand un pahar sau doua de vin rosu ajuta la prevenirea multor boli si mentinerea sanatatii în general. Vinul rosu este in mod natural bogat in antioxidanti si, in functie de cercetare are un bun efect de prevenire a bolilor cardiovasculare si a unor forme de cancer.

Aceasta a fost dovedita si ca vinul are un efect pozitiv asupra scaderii tensiunii arteriale si a colesterolului din organism.

Principalul ingredient in vinul rosu, care are un rol important in prevenirea bolii este resveratrolul – un antioxidant specific,care are chiar proprietati anti-cancer. Desi nu exista suficiente probe concludente, studiile de laborator sugereaza ca resveratrolul continut in vinul rosu poate ajuta la suprimarea cresterii si multiplicarea celulelor canceroase, cum ar fi cancerul de san,leucemia si cancerul de piele.

Dea asemenea s-a demonstarat ca consumul de cantitati moderate de vin rosu reduce cresterea de alte tipuri de celule canceroase, cum ar fi cancerul de prostata si de colon. Vinul rosu contine o substanta numita saponina – un alt antioxidant. Studii recente au aratat ca vin rosu duce la o scadere a nivelului de LDL. Datorita capacitatii sale de a preveni acumularea de colesterol “rau”, vinul rosu a demonstrat ca e o alternativa eficienta pentru scaderea tensiunii arteriale.

Pe langa cele de mai sus, pot fi adaugate mai multe alte beneficii de sanatate a vinului rosu. Resveratrolul are proprietati similare cu cele ale hormonului estrogen feminin.

Catechine – alt antioxidant continut in vinul rosu protejeaza inima, si reduce riscul de cancer pulmonar.

Desi vinul rosu a câstigat deja faima in lume, ca o bautura de sanatate utila pentru a profita de actiunile sale benefice, trebuie sa consumi cu moderatie. Consumul exagerat de alcool, în special în vin rosu si poate duce la alcoolism, obezitate, hipertensiune leziuni hepatice de presiune, si mai multe probleme de sanatate.

Author:

Facebook Comment