Google amendat in Spania

Google trebuie să plătească o amendă de 900.000 de euro pentru "încălcări grave" ale vieţii private, în urma deciziei Organismului spaniol de supraveghere a Internetului.
Agenţia spaniolă de protecţie a datelor acuză Google "de folosire ilegală a datelor personale" obţinute de la utilizatorii diferitelor servicii, între care conturile de mesagerie electronică.
"Google a colectat ilegal şi a tratat informaţii personale" ale utilizatorilor, a afirmat agenţia într-un comunicat. Ea apreciază că Google "a încălcat grav dreptul la protecţia datelor personale".
Google va trebui să plătească 300.000 de euro pentru fiecare dintre infracţiunile reţinute împotriva sa şi a primit ordinul de a-şi adapta practicile la normele legale.
Potrivit agenţiei, Google nu a informat clar utilizatorii în legătură cu folosirea datelor colectate, precum informaţiile din mesajele electronice care au permis generarea unor reclame ţintite.
Google este acuzat, de asemenea, că a deţinut aceste date o perioadă de timp mai mare decât prevede legea şi că a creat dificultăţi utilizatorilor care s-au arătat îngrijoraţi de folosirea datelor lor.
Google a repetat că practicile sale respectau legile europene deşi această activitate trebuie urmărită în mai multe ţări.
Autoritatea spaniolă a lansat propria anchetă împotriva Google în iunie. În septembrie, Franţa a anunţat că va depune plângere împotriva companiei, acuzând-o că aduce atingere vieţii private.
În Germania, Italia, Olanda şi Marea Britanie, autorităţile au început proceduri similare împotriva Google.

Author:

Facebook Comment