Google va produce roboti, un nou proiect google

Grupul american a confirmat o noua achizitie in domeniul roboticii, astfel ca Andy Rubin, parintele sistemului Android, a primit o noua jucarie pentru viitoarul lui proiect, se pare.
Andy Rubin, insarcinat cu dezvoltarea cercetarii in domeniul roboticii pentru misteriosul Labo X de la Google, a confirmt achizitia firmei Boston Dynamics, un fabricant de roboti. Fondata in 1992, aceasta intreprindere creaza roboti inspirati din lumea animala si colaboreaza in special cu Darpa (Defence advances research project agency), o agentie a Pentagonului, specializata in noi materiale militare.

Dintre realizarile Boston Dinamycs, Big Dog este considerat drept unul dintre cele mai rapide produse de acest gen din lume. Masinile construite de firma sunt, de asemenea, recunoscute pentru agilitatea lor.

Dupa anuntul proiectului privind livrari cu drone de la Amazon, Google a inceput, de cateva zile, sa dezvaluie cate ceva despre planurile companiei in domeniul roboticii. Sapatamana trecuta, spre exemplu, Andrew Rubin a evocat cateva piste de studiu intr-un interviu acordat cotidianului New York Times. Ca o concluzie, el a calificat fabricarea de roboti destinati uzinelor si logisticii drept „oportunitati care nu trebuie pierdute”.

Google a achizitionat deja sapte companii specializate in acest domeniu din Japonia si din Statele Unite. Printre acestea se numara: Shaft, creata de o fosta echipa a Universitatii din Tokyo, ea dezvolta un robot umanoid, Industrial Perception; un start-up american care incearca sa produca ochi si brate articulate pentru roboti sau Bot & Dolly, care a construit inclusiv camerele robotizate folosite in filmul Gravity.

Author:

Facebook Comment