La ce afectiuni si boli este folosita aloe vera

Aloe vera contine peste 200 de componente active, inclusiv vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, polizaharide si acizi grasi, fiind folosita pentru tratarea unei game extinse de afectiuni si boli.

Aloe vera are reputatia de a fi o planta care intareste sistemul imunitar, utilizata in ameliorarea si prevenirea multor afectiuni, frunzele acesteia reprezentand cea mai utila parte a plantei, noteaza adevarul.ro. In mod natural, aloe vera creste in zona mediteraneana a Africii. Planta este utilizata pentru diferite afectiuni de aproape 5000 de ani, o lista scurta a scopurilor pentru care este folosita aloe vera ar fi:

1.Prezinta proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Gelurile de aloe reduc local inflamatiile;

2.Ameliorarea petelor si ranilor de la nivelul pielii; 

3.Tratarea acneei; 

4.Stoparea caderea parului; 

5.Efect afrodisiac;

6.Imbunatateste digestia. Prezinta substante nutritive benefice pentru flora intestinala, dar si pentru mucoasa gastrica; 

7.Afectiunile stomacului si intestinelor sunt tratate cu succes cu extrasul din frunze de aloe vera;

8.Calmarea tusei.

De asemenea, utilizarea plantei include multiple beneficii cosmetice, Planta ajuta atat in pastrarea sanatoasa si proaspata a pielii dar si in vindecarea sau ameliorarea unor boli. Pentru tratarea afectiunilor cutanate, se recomanda aplicarea unei fasii subtiri din frunza plantei direct pe suprafata de piele afectata.

Curele cu aloe vera sunt recomandate pentru mai multe afectiuni sau boli, principalele fiind: 

1.Diabetul zaharat, deoarece planta poate contribui la mentinerea in limite normale a bolii. 

2.Vindecarea ranilor. Cele mai multe dintre gelurile cu aloe vera contin oxid de polietilena, foarte eficient in vindecarea ranilor si recuperarea rapida in cazul femeilor insarcinate care suporta interventii chirurgicale ginecologice. 

3.Leziunile tegumentare. Diverse probleme ale pielii sau leziuni sunt vindecate cu ajutorul plantei. De asemenea, s-a dovedit eficienta plantei in tratarea cancerului de san. Compozitia chimica a plantei justifica rezultatele pozitive in vindecarea arsurilor si a ranilor.; 

4.Herpesul genital. Infectiile genitale sunt in mod eficient vindecate de aloe vera; 

Printre efectele secundare ale plantei pot fi intalnite:

1.In anumite situatii s-au semnalat reactii alergice usoare. 

2.Uneori consumul de aloe vera scade nivelul electrolitilor din organism. 

3.In cazul administrarii de medicamente pentru uz intern pot aparea dureri abdominale si crampe. Aceste simptome sunt specifice in cazul utilizarii generale a produselor care contin antrachinone. 

4.Utilizarea latexului din compozitia plantei, nu este recomandata persoanelor cu sindrom de colon iritabil, boli gastro-intestinale, obstructie intestinala, apendicita sau hemoroizi.

Author:

Facebook Comment