La Pungesti, Jandarmi vs Protestatari 8 decembrie 2013

Compania a anunțat în această dimineață 8 decembrie 2013 că a reluat operațiunile de explorare.
Nu stiu unde o sa se ajunga, ori o sa vina taranii cu intariri cu furci si alte instrumente cu care sa se apere de jandarmi, ori jandarmii o sa vina cu intariri si taranii sa se retraga si sa spuna ca un sat intreg nu poate sa schimbe hotararea guvernului Ponta.
Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui. Manifestanţii au aruncat cu pietre şi au dărâmat gardurile companiei.

Într-un comunicat de presă publicat în această dimineaţă, compania americană Chevron declară că va relua operaţiunile de explorare a zăcămintelor de la Pungeşti, folosind tehnologii convenţionale.

„Prioritatea noastră e să desfășurăm activități în mod sigur și responsabil față de mediul înconjurător. Respectăm dreptul persoanelor de a-și exprima opiniile, dar credem că ele trebuie exercitate în limitele legii”, potrivit companiei. Ieri, compania anunţase o suspendare a acestor operaţiuni în urma protestelor de la Pungeşti. Oameni simpli si de la tara au organizat o rascoala pe 7 decembrie 2013 la Pungeşti, au curaj dar degeaba strigau ei "Jandarmeria apara hotia" adevarat Jandarmii nu sunt decat niste oameni simpli care respecta ordinul lui Ponta.

Taranii au prins curaj si au zis "Haideti bai, haideti cu toti". Jandarmii nu prea pot folosi forta bruta si bastoanele ca pe stadion cum le foloseau pe suporterii care provocau scandal. Aici sunt camere de filmat, membri ONG, etc. Nu o sa dea un jandarm intr-un om batran de 70 de ani care a venit sa protesteze.
Urmariti pe youtube toata scena:
http://www.youtube.com/watch?v=ef1I4HZuk48

Author:

Facebook Comment