Macesele un izvor de sanatate

Macesele sunt considerate un izvor natural de vitamine, fiind foarte apreciate in medicina naturista datorita continutului foarte mare de vitamina C, dar mai ales pentru faptul ca sunt recomandate pentru tratarea a numeroase boli.

Macesele fac parte din grupa fructelor de padure deoarece acestea sunt obtinute in special de la plantele spontane. Persoanele care doresc sa consume macesele pentru efectele lor benefice asupra sanatatii trebuie sa culeaga aceste fructe cand nu sunt inca bine coapte deoarece in aceasta faza contin cea mai mare concentratie de substante active.

Vitamina reprezentativa a maceselor este vitamina C, un antioxidant care ajuta la absorbtia fierului si la fixarea calciului, dar recunoscuta si pentru faptul ca ajuta organismul in procesele de vindecare a ranilor.

In afara de vitamina C, macesele contin si: vitamina A, vitamina K (cunoscuta mai ales pentru procesul de coagulare a sangelui), vitamine din complexul B, vitamina E (tocoferol), vitamina PP, fier si magneziu.

Una din principalele proprietati ale maceselor este ca intareste sistemul imunitar. De asemenea, aceste fructe sunt bune pentru ca vindeca inflamatiile, completeaza necesarul de saruri al organismului si intervine in procesul de eliminare a toxinelor din corp.

Preparatele pe baza de macese sunt recomandate pentru tratarea racelilor, gripelor, infectiilor respiratorii, bolilor cardiovasculare, in momentele postoperatorii, afectiunilor hepatice si biliare, precum si in afectiunile aparatului digestiv.

Author:

Facebook Comment