Metode sa scapi de depresie

Vremea mohorâtă şi frigul te-au transformat într-o persoană depresivă? Pentru mulţi, sezonul rece este aducător de stări de tristeţe, dar dacă acestea persistă trebuie să iei măsuri. Iată ce poţi face.

1 La micul dejun, un tonic din fulgi de ovăz sau un bol de cereale cu lapte ar fi ideal. Acestea îţi vor da energie pentru întreaga zi şi te vor face să uiţi de depresia care te macină.

2 În timpul zilei, de câte ori ai ocazia, e bine să te plimbi câteva minute pentru a profita de lumina naturală.Chiar dacă plouă, agitaţia de afară, lumina puternică şi liniştea interioara te vor ajuta să îţi recapeţi zâmbetul pierdut.

3 În fiecare zi ar trebui să faci o obişnuinţă din practicarea exerciţiilor fizice şi din a zâmbi cât mai mult. Iar, pentru majoritatea femeilor, o "cură" de shopping ar putea fi de un real succes, mai ales că este şi sezonul reducerilor.

4 În fiecare seara fă-ţi un ritual din a face o baie fierbinte înainte de culcare. Dar nu uita să adaugi în apă ulei esenţial de portocale, grefe, lămâie, rozmarin, iasomie şi levănţică. Metodele de aromoterapie sunt perfecte pentru relaxare şi detensionare.

5 Înconjoartă-te mereu de lucruri vesele şi colorate. Acasă, montează-ţi un bec galben pentru a înlocui lumina albă. De asemenea ascultă muzică antrenantă şi dansează în timp ce faci curţenie sau mâncare.

6 Nu rupe legăturile cu prietenii, sună-i cât mai des şi faceţi-vă planuri de călătorie. O evadare din cotidian este oricând binevenită şi îţi poate reda buna dispoziţie.

Author:

Facebook Comment