Mierea medicament natural

Mierea neprelucrata, cea care nu a fost pasteurizata sau filtrata, ideala fiind cea luata direct din stup, este o comoara datorita valorii nutritionale ridicate si a remediilor medicinale diverse pe care le ofera. Contine o multime de vitamine si minerale si este un medicament natural puternic, atat extern, cat si intern.


Lista cu beneficiile mierii este una extrem de lunga. Mierea creste gradul de absorbtie a calciului. Creste nivelul hemoglobinei si previne aparitia anemiei cauzate de factori ce tin de nutritie. Ajuta in cazul artritei la nivelul incheieturilor, daca este combinata cu otet din cidru de mere. Lupta impotriva racelii si infectiilor respiratorii de toate tipurile. Accelereaza vindecarea ulcerului gastrointestinal. Poate fi folosita ca laxativ natural si delicat. Ajuta impotriva constipatiei, alergiilor si obezitatii. Furnizeaza o gama larga de vitamine si minerale. Este o sursa rapida de energie, fara aportul de insulina dat de zaharul rafinat.

Multi au descoperit ca mierea cruda este folositoare in cazul alergiilor si febrei mari, iar una sau doua linguri de miere inainte de culcare combate insomnia. Ca antiseptic, mierea este buna in cazul otravirii prin intepaturi sau muscaturi de insecte, in cazul ranilor infectate si s-a dovedit mai buna decat antibioticele in cazul ulcerelor de stomac, gangrenelor, infectiilor ranilor chirurgicale.

Pentru uzul intern, mierea este deosebit de folositoare in cazul bacteriilor si parazitilor. In plus, mierea neprelucrata contine antibiotice naturale, care ajuta la omorarea imediata a microbilor. Mierea cruda contine vitamine, minerale si enzime, dar si zaharuri, toate ajutand la vindecarea ranilor.

Prin cercetarile moderne, oamenii de stiinta si doctorii incep sa redescopere eficacitatea mierii ca si tratament pentru rani. In ultimii ani, mierea a fost folosita in mod eficient in cazul tratamentelor pentru ulcere de dimensiuni mari, precum si in cazul arsurilor de gradul 1, 2 si 3. S-au inregistrat vindecari complete fara a fi nevoie de transplanturi de piele, fara aparitia unor infectii sau pierderea masei musculare.

In cazul arsurilor, se aplica pe toata suprafata o cantitate considerabila de miere, se acopera cu un bandaj steril care se schimba zilnic. Cand rana este curata, mierea actioneaza ca un agent vindecator. Acelasi procedeu se foloseste cu succes si in cazul ranilor, ulceratiilor si bolii impetigo. Mierea cu usturoi poate fi aplicata direct pe rana, ajutand la curatarea ranii infectate.

Departamentul de Cercetare a Mierii din cadrul Universitatii Waikato, din Noua Zeelenda, desfasoara cercetari si expertize despre proprietatile antimicrobiene ale mierii inca de acum 20 de ani. Observatiile clinice si studiile experimentale au demonstrat ca mierea are proprietati antibacteriene si anti-inflamatorii extrem de eficiente. Surprinzator, indeparteaza puroiul si pielea moarta a ranilor si stimuleaza cresterea noului tesut. Studiile au aratat ca mierea este mai eficienta decat alte unguente folosite in spitale si farmacii in cazul arsurilor.

Author:

Facebook Comment