Moarea de varza are un continut bogat de substante nutritive

Fiecare dintre noi avem varza murata acasa, cum ar fi o masa de sarbatori fara varza murata. Atat varza murata, cat si zeama sau moarea, cum i se mai spune prin diferite parti ale tarii, sunt adevarate depozite de medicamente naturale care pot preveni si vindeca diferite boli.

Desi prea putin bagata in seama de cercetatori si de specialisti in tratamente naturiste, desi are un gust pe care putini il considera agreabil, moarea de varza (zeama de varza acra) este considerata drept un panaceu in medicina populara romaneasca. Cunoscuta ca un leac eficient impotriva tuturor bolilor, moarea de varza beneficiaza de anumite proprietati cu adevarat miraculoase. De ce? In compozitia moarei se regasesc o parte din vitaminele si antioxidantii prezenti si in varza proaspata, dar si microelemente, saruri minerale, fermenti si enzime adaugite.
Varza murata este bogata in vitamina C, mai bogata chiar decat varza cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortifierea sistemului imunitar al organismului.
Varza murata este singurul aliment de natura vegetala in care se gaseste vitamina B12 din belsug dar si minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.
Varza murata este singurul produs vegetal care contine vitamina B12, care incetineste procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si impiedica pierderile de memorie.
In compozitia moarei se regasesc o parte din vitaminele si antioxidantii prezenti in varza proaspata, dar si microelemente, saruri minerale, fermenti si enzime aparute datorita procesului de fermentatie.
Astfel, varza murata dar si moarea contin vitamina U, vitamina antiulceroasa, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murata si zeama se recomanda in tratarea bolilor ulceroase. Pentru ca stimuleaza arderea grasimilor si normalizeaza apetitul, varza si zeama de varza murata se recomanda, cruda, si in curele de slabire.
Moarea regleaza si stabilizeaza tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomanda zilnic, un pahar de moare de varza. Cateva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rand, ajuta la normalizarea digestiei, dar si la prevenirea constipatiei in caz ca te confrunti cu asa ceva.
Desi nu este prea placuta la vedere si nici gustul nu e foarte atragator, consumata regulat, zeama de varza are efect detoxifiant asupra organismului, ajutand la eliminarea toxinelor.
Moarea de varza are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutand la eliminarea toxinelor. O astfel de cura cu moare de varza contribuie la vitaminizarea organismului si la intarirea sistemului imunitar. Moarea de varza are un continut bogat de substante nutritive, revitalizand organismul si tonifiindu-l.

Author:

Facebook Comment