Noi proteste in Bucuresti

Sute de persoane, în majoritate tineri, protestează la Universitate faţă de modificările aduse Codului penal, dar şi faţă de situaţia de la Pungeşti, strigând "Uniţi, salvăm toată România" şi "De Crăciun şi Revelion fără Ponta şi Chevron". 

Protestatarii s-au adunat la fântâna de la Universitate, pentru a manifesta "împotriva puşlamalelor din Parlament", după cum au anunţat pe Facebook, pentru modificările aduse Codului penal.

Ei au venit cu câteva steaguri şi pancarte cu mesajele "Parlament penal fugi de tribunal", "Parlamentarii României, teroriştii democraţiei", "Parlament penal + Guvern corupt = stat vândut", "România, frumoasa adormită" şi "Nu vă atingeţi de SRI, sunt singurii care ne ascultă".

"Politicienii, pentru o corporaţie, bat oameni nevinovaţi", scrie pe o altă pancartă făcându-se referire la protestele de la Pungeşti faţă de amplasarea în zonă a primei sonde pentru explorarea gazelor de şist, de către compania americană Chevron.

Totodată, protestatarii scandează: "Uniţi salvăm toată România", "De Crăciun şi Revelion fără Ponta şi Chevron" şi "Jos Băsescu, Ponta şi Antonescu".

Chiar dacă perimetrul a fost securizat de către autorităţi, manifestanţii au reuşit să spargă cordonul jandarmilor şi se îndreaptă spre Guvern, blocând circulaţia.

Author:

Facebook Comment