Ficatul este principalul organ de metabolizare a alimentelor, el
fiind primul care vine în contact cu sangele care transporta toxinele.
Acesta este cel ce produce acizi biliari, colesterol, diverse substante
fluidifiante ale sangelui.
Totusi principala functie a ficatului este sa purifice organismul,
sa-l elibereze de toxine si de deseuri metabolice. Dupa aceasta perioada
aglomerata din punct de vedere alimentar, puteti urma o cura de
detoxifiere. Iata ce trebuie sa consumati.
Dimineata, suc de legume
Sucurile de legume ofera organismului vitaminele necesare,
energizeaza si îl hranesc. Cu un minim efort din partea aparatului
digestiv, acestea hranesc si regenereaza întregul organism. Beti un suc
din ridiche(150gr.), morcov, pastarnac si patrunjel, cate 200gr.din
fiecare
La pranz, supa
Este indicata o supa crema de varza alba. Se prepara dintr-un litru
si jumatate de apa, 500g de varza alba, un fir de praz, un morcov, un
patrunjel, o telina mica, 1 lingura de ulei. Se paseaza la rece, se
servesc cu leustean si patrunjel verde tocat marunt. La fel de usor este
si spanacul cu ciuperci si usturoi pisat
Seara consumati salate
Legumele proaspete sunt alimentele potrivite într-o cura de
detoxifiere. Alegeti-le pentru masa de seara. Un exemplu de salata este
cea de andive cu praz.
Cu ajutorul prazului veti avea o digestie mai buna si veti uita de
constipatie, balonari sau bila lenesa. Mai mult, fibrele solubile
încetinesc absorbtia zaharului în sange, ceea ce le permite si
diabeticilor sa manance din cand în cand o prajitura.