Remedii facute in casa pentru gripa si raceala

Unde ma uit in jur toata lumea este racita! Un hapciu in stanga, o tuse in dreapta si secretii nazale la fiecare pas. Vremea schimbatoare de afara ne face mult mai vulnerabili la raceli si gripe, iar noi trebuie sa ne protejam cat putem de mult. Ti-am pregatit 8 remedii “facute in casa” numai bune de urmat:

1. Hidrateaza-te

Raceala sau gripa te poate dezhidrata, mai ales daca aceasta este acompaniata de febra. Ai grija de tine si hidrateaza-te corespunzator. Bea cat mai multa apa si cat mai multe ceaiuri de plante (cu miere – o sa-ti ajute gatul) sau sucuri naturale.

2. Comprese

Plaseaza comprese calde in zona fruntii si a nasului. Este o metoda excelenta de a scapa de durerile de cap si de presiunea din sinusuri.

3. Bomboane pentru gat

Durerile de gat pot fi ameliorate intr-o clipita de bomboanele speciale pentru acest tip de probleme.

4. Asculta-ti corpul

Nu incerca sa muncesti sau sa faci activitati grele daca organismul iti spune ca nu poate. Daca e nevoie sa-ti iei cateva zi libere si sa stai in pat, fa-o! Odihna este un alt mod prin care te poti pune pe picioare mai repede.

5. Supa

Inca de cand eram mica, mama mea imi pregatea o supa de fiecare data cand eram racita. Si bine facea! Studiile arata ca supa (mai ales cea de pui si legume) este un ajutor de nadejde in cazul racelilor pentru ca ne ajuta sa scapam de infectiile tractului respirator.

6. Sare

Pentru a scapa de mucoasa enervanta din zona gatului poti sa incerci un remediu simplu si la indemana: gargara cu apa si sare.

7. Irigatii nazale

Irigatiile nazale implica clatiri ale nasului si ale cailor nazale cu o solutie facuta dintr-un sfert de lingurita de sare, 200 ml de apa calduta si un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu. Acestea se pot realiza cu ajutorul unui picurator/seringi (fara ac).

Apleaca-ti capul peste chiuveta si apasa seringa. Procedeul trebuie repetat de 2-3 ori pentru fiecare nara.

8. Umiditate

In aceasta perioada o sa stai mai mult in casa, asa ca ai nevoie de un aer cat mai bun. Cumpara un umidificator pentru aer, fa dusuri fierbinti (aburul te va ajuta) sau utilizeaza baile de abur (fierbe niste apa si stai cu capul peste recipient cu un prosop in jurul capului).

Author:

Facebook Comment