Remedii pentru durerile cronice de spate

Spatele provoaca probleme multor persoane, mai ales ca din ce in ce mai multi oameni au un serviciu care presupune stat pe scaun ore intregi, ceea ce nu este indicat.

Daca ai dureri de spate, mai ales in cazul in care nu apar sporadic, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa mergi la medic, pentru a vedea de ce afectiune suferi si daca ai putea lua un tratament. 

Pe langa sfaturile medicamentoase insa, fie ca e vorba de dureri cronice sau ocazionale, exista si terapii alternative care pot ajuta.

1. Acupunctura

Acesta este unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile cronice de spate. Acupunctura, care este practicata de secole si care a fost dezvoltata in China, are ca scop inlaturarea energiilor negative, alinand astfel durerea.

2. Masajul

Dovedit chiar si prin intermediul mai multor studii (ajuta la eliminarea acidului lactic, care determina aparitia oboselii musculare), masajul ajuta la mentinerea unui spate sanatos si la atenuarea durerilor ocazionale. 

3. Exercitiile Pilates si yoga

Aceste tehnici iti intaresc muschii, imbunatateste coordonarea, flexibilitatea si respiratia, ajutandu-te sa te simti mai bine si mai rezistent la vatamari si oboseala. Conceptul de baza al exercitiilor Pilates este de a intari muschii de pe abdomen si fese, adica muschii din centrul corpului.

Acestea insa, ca si yoga pot fi daunatoare in cazul in care ai un disc herniat spre exemplu. De aceea este bine sa ceri sfatul unui fizioterapeut inainte sa te interesezi despre cum se practica aceste tehnici.

4. Exercitiile aerobice
Acestea sunt bune mai mult pentru cei care vor sa se mentina in forma, dar nu si pentru cei care au probleme acute. Mersul in pas vioi spre exemplu este un bun mod de a exersa muschii spatelui, daca este practicat in mod regulat. 

5. Vitaminele B 12 si D

In legatura cu vitamina B 12 nu s-au descoperit date concrete care sa arate ameliorari ale durerii, eficienta fiind doar prin prisma unui plus de energie pe care il da organismului, insa despre vitamina D este stiut in mod cert ca aduce un beneficiu oaselor si spatelui.

Author:

Facebook Comment