Sa scapam de riduri cat mai natural

Sa scapam de riduri cu ajutorul mastilor cosmetice handmade!
Este atat de simplu si atat de ieftin in acelasi timp sa-ti ingrijesti pielea cu produse cosmetice facute in casa din cele mai proaspete ingrediente. Trebuie doar sa vrei. De ce sa cheltuim multi bani pe crème si masti pline de conservanti, cand oul, mierea, uleiul de masline sau uleiul de migdale sunt atat de accesibile si curate?
Iata retetele catorva masti cosmetice de fata antirid facute acasa, rapid si ieftin. Majoritatea acestor masti au un ingredient comun si anume mierea de padure, o adevarata bomba de vitamine si minerale pentru piele.

Masca antirid cu ou si miere de padure, un ou, o lingurita de miere.
Se amesteca oul cu mierea pana ce devine o pasta consistenta. Se aplica pasta pe fata si pe gat si se sta 15 minute. Se clateste apoi cu apa calduta, se tamponeaza fata cu un prosop si se aplica o crema hidratatnta.

Masca antirid cu banana, smantana, fulgi de ovaz si miere de padure, 3 linguri de smantana ,1 banana, 1,5 lingura de fulgi de ovaz(dati prin rasnita), 1,5 lingura de miere
apa minerala

Se paseaza banana bine si se amesteca cu restul ingredientelor pana se obtine o crema moale. Se aplica pe fata si pe gat si se sta 20 de minute. Se spala pielea apoi si se tamponeaza cu un prosop curat. Se aplica o crema hidratanta.

Masca handmade antirid cu ou, morcov, avocado, smantana si miere de padure ,1 ou, 1 morcov mic ¼ avocado 1 lingura de miere 2 linguri de smantana
Morcovul se fierbe pana se poate pasa. Avocado se curata de coaja. Se paseaza morcovul, avocado si se amesteca cu restul ingredientelor pana se obtine o pasta fina. Se aplica masca cu varful degetelor pe fata si pe gat. Se lasa sa actioneze 15 minute si se clateste cu apa calduta.

Masca handmade cu alge, portocale, albus de ou si miere de padure

1 lingura de miere de padure, 2 linguri de pudra de alge, 1 lingurita de suc de portocale proaspat stors, 1 albus de ou
Se amestec bine toate ingredientele pana se obtine o crema fina si se aplica apoi pe fata si pe gat. Se lasa 15 minute si se clateste apoi. Se pune la sfarsit pe fata o crema hidratanta.

Masca antirid cu ulei de jojoba, ulei de migdale, argila si faina integrala de grau

1 lingura de argila, 1 lingurita de ulei de migdale, 1 lingurita de ulei de jojoba, 1 lingura de faina integrala de grau, 1 lingurita de apa minerala
Se amesteca argila cu apa dupa care se adauga si restul ingredientelor pana se obtine o pasta moale si destul de lipicioasa. Se aplica pe fata pentru 15 minute. Se clateste apoi cu apa calduta si se tamponeaza fata cu un prosop.

Masca antirid cu vin rosu, miere, ceai alb, albus de ou
2 linguri de vin rosu(de preferinta facut in casa)

1 albus de ou

1 lingurita de miere de padure

continutul unui plic de ceai alb


Se amesteca mierea cu ceaiul si 1 lingurita de apa plata. Se adauga vinul, albusul de ou si se omogenizeaza bine. Se aplica pasta obtinuta pe fata si pe gat timp de 20 de minute. Se clateste bine apoi cu apa calduta.

Author:

Facebook Comment