Cataplasme cu cartofi
Recunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si antivirale,
cartoful este eficient cand este utilizat extern, sub forma de
cataplasma. Fierbe 500 grame de cartofi în coaja, dupa care pune-i
într-un servet si zdrobeste-i. Pentru a evita arsurile, înfasoara-ti
gatul într-un prosop si aseaza cartofii deasupra. Lasa-i sa actioneze
pana cand se racesc.
Comprese cu lamaie
Daca ai temperatura ridicata si frisoane din cauza amigdalitei, lamaia îti vine în ajutor.
Amesteca o lingura de zeama de lamaie într-un sfert de litru de apa
si lasa cateva minute sa se amestece. Inmoaie un servet, preseaza-l
usor pentru a îndeparta surplusul de lichid si aseaza-l în jurul
gatului. Tine compresa o ora, dupa care e bine sa stai cel putin o ora
într-un loc calduros.
Pentru tratarea amigdalitei, se poate folosi tinctura de galbenele. Aceasta are proprietati antiinflamatorii, antiseptice si anestezice. Tinctura se prepara din doua-trei flori de galbenele la 100 ml de alcool. Dilueaza 10-15 picaturi de tinctura în 100 ml apa si foloseste-o ca sa faci gargara, de trei ori pe zi.
Ceaiul de musetel
Iritatiile în gat provoaca dureri întepatoare si sunt însotite de
congestii nazale, stranut si tuse. Acestea pot fi tratate cu ceai de
musetel, un excelent antibiotic. Pregateste o infuzie de musetel dintr-o
lingurita de planta uscata la 250 ml apa. Bea doua-trei cani de ceai
caldut pe zi, îndulcit cu miere sau poti face gargara.
Tinctura de galbenele
Pentru tratarea amigdalitei, se poate folosi tinctura de galbenele. Aceasta are proprietati antiinflamatorii, antiseptice si anestezice. Tinctura se prepara din doua-trei flori de galbenele la 100 ml de alcool. Dilueaza 10-15 picaturi de tinctura în 100 ml apa si foloseste-o ca sa faci gargara, de trei ori pe zi.
Sfaturi utile!
Fierbe o lingurita plina cu seminte de ridiche împreuna cu o
jumatate de ceasca de otet de mere. Adauga apa si miere de albine, pana
ce taria otetului devine suportabila si fa gargara cu amestecul
rezultat.
Pune 50 g de propolis solid la macerat în 250 ml de alcool rafinat,
vreme de doua saptamani si agita zilnic sticla. Pentru calmarea
durerilor de gat, bea seara, înainte de culcare, o lingurita din acest
lichid, îndulcit cu miere. Timp de o ora, evita sa mananci sau sa bei
ceva.