Sfaturi pentru un somn usor

Sa ai un somn usor pare a deveni doar “un vis frumos” in ultima vreme. Stresul cotidian, agitatia perpetua, lipsa banilor, problemele conjugale fac din somnul usor unul agitat, fragmentat si neodihnitor. Iar lipsa somnului duce la alte probleme destul de serioase de sanatate.

Fii activ ca sa ai un somn usor!Daca duci o viata sedentara corpul tau este “odihnit”, deci nu prea are nevoie de odihna. Oboseste-ti corpul cu cateva exercitii fizice si vei vedea ca-ti va fi mai usor sa adormi. Nu trebuie sa-ti faci abonamente costisitoare la sala, o alergarea usoara sau o simpla plimbare in parc iti sunt de folos.
Putina racoare iti face somnul usor
Inainte de a merge la culcare, iesi putin afara. Aerul racoros te va linisti, iar cand vei intra la caldura te va cuprinde o moleseala imbietoare catre somn.
Relaxeaza-te daca vrei un somn usor
Daca mergi la culcare gandindu-te daca te vei mai certa maine sau ce s-o mai intampla sau cum vei rezolva oarece probleme, fii sigur ca nu vei avea un somn usor. Asa ca, inainte de culcare, uita de toate grijile.
Ai grija la mancare si vei avea un somn usor
Sunt anumite alimente pe care ar fi bine sa le eviti inainte de culcare. Evident, orice contine cafeina trebuie eliminat din alimentatie cu cateva ore inainte de culcare intrucat alunga somnul usor. De asemenea, evita mesele grele pentru ca procesul de digestie sa nu te tina treaz toata noaptea.
Stinge toata luminile daca ai nevoie de un somn usor
Sunt multi oameni care nu pot dormi din pricina luminilor. Daca te inscrii in aceasta categerorie, asigura-te ca iluminatul stradal sau beculetele de la telefoane, televizor sau alte aparate electrocasnice nu-ti tulbura somnul usor. Scoate-le pe toate din priza, iar la geam pune-ti storuri sau draperii. Mos Ene va veni mai repede decat crezi.
Pentru un somn usor iti este de ajutor si ceaiul
O cana de ceai caldut te poate ajuta sa adormi mai repede. Sa bei cateva inghitituri de ceai de musetel te ajuta sa relaxezi muschii. Dar poate fi orice alt fel de ceai, important este sa nu aiba cofeina. Putina miere sau ulei de menta te vor ajuta, de asemenea.
La somnul usor se ajunge cu rutina
Sa-ti stabilesti o rutina este esential pentru a avea un somn usor. Du-te la culcare devreme, de preferat la aceeasi ora, macar 5 zile pe saptamana. Organismul se va obisnui cu acest “ritual”, astfel incat vei adormi foarte usor.
La unii oameni functioneaza, la altii nu, dar nu poti stii pana nu incerci si tu. Testeaza fiecare metoda in parte si vezi care da cel mai mare randament. Tu ce secrete pentru un somn usor ai?

Author:

Facebook Comment