Sfaturile stomatologului pentru dinti galbeni

Odată cu trecerea timpului, îngălbenirea dinților este inevitabilă, mai ales dacă igiena orală nu este corespunzătoare. Însă, din fericire, există câteva lucruri utile, pe care dacă le respecți, vei reuși să îți păstrezi dinții cât mai albi.


Bea lichidele cu paiul

Cu toate că detartrajul este una dintre cele mai bune modalități de albire a dinților, efectele se păstrează pe termen lung, doar dacă eviți să consumi multe alimente care “pătează”, precum ciocolată, cafea, cola, sucuri acidulate. În cazul băuturilor există o metodă simplă de a reduce contactul dintre lichide și dinți: folosirea unui pai. Astfel, dantura ta va fi ceva mai ferită de efectele negative ale băuturilor.

Mănâncă mere

Merele, țelina și morcovii se numără printre alimentele care au efecte benefice asupra dinților. Atunci când le mesteci, acestea acționează ca periuța de dinți, curățând zonele dintre dinți, locuri în care deseori rămân resturi alimentare. Așadar, ori de câte ori mănânci ciocolată sau bei un pahar de vin, consumă după și alimente care curăță și albesc dinții.

Spală-te cu bicarbonat de sodiu

Folosește bicarbonat de sodiu în combinație cu puțină apă pentru a scăpa de petele de pe dantură. Perierea dinților cu bicarbonat de sodiu timp de câteva luni te va ajuta să îți menții dinții albi și strălucitori, fără a fi nevoit să recurgi la ajutorul dentistului.

Clătește-ți gura după fiecare gustare

Spală-te pe dinți ori sau clătește-ți gura ori de câte ori bei cafea, vin roșu și ceai sau mănânci fructe roșii precum coacăze, mure și cireșe. Toate acestea alterează culoarea și strălucirea naturală a dinților.

Renunță la fumat!

De asemenea, în cazul în care ești fumător, este indicat să renunți la fumat, dacă vrei să îți recapeți albul dinților. Nicotina duce la apariția unor pete maronii care sunt destul de greu de îndepărtat, din cauza faptului că penetrează smalțul dinților.

Author:

Facebook Comment