Spanacul este foarte util impotriva diabetului

Spanacul este foarte util împotriva diabetului. Virtutile “vegetale de fier” British Medical Journal a scris într-un studiu amplu cu privire la consumul de fructe si legume si efectul acestora asupra diabetului zaharat de tip 2.

Oamenii care au consumat zilnic 150 g spanac si alte legume cu frunze verzi, risca cu 14 la suta mai putin pentru a dezvolta diabetul zaharat, au spus cei care au consumat doar 20 de grame.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta avertizeaza ca acum este momentul sa se grabeasca sa manance spanac. Trebuie sa fii atent cu tratament termic cum de spanac.

Aceasta poate reduce semnificativ efectul sanatos. Pregatit corespunzator, aceasta trebuie sa îsi mentina continutul sau ridicat de antioxidanti. Exact ei sunt cei care protejeaza organismul de radicalii liberi.

Spanacul este bogat in magneziu, care da culoarea verde. Acest element chimic contribuie la activarea de insulina, un hormon care controleaza nivelul de glicogen în sange.

Nutritionistii recomanda pentru a include in dieta ta cel putin cinci portii zilnice de fructe si legume.

Aici este o lista de alte alimente potrivite pentru diabetul zaharat:

Produse lactate: lapte si iaurt, branza de vaci dieta, de oaie si branza de vaca, branza topita si mai mult.

Carne: carne de vita, carne de vita, miel, carne de porc macra si carnea de oaie, iepure, carne de pasare, peste, carne de vita carnati, sunca slaba si lombare, oua – cea mai mare parte albi.

De panificatie: paine – tipuri, secara, faina integrala, cu diabet zaharat de ciocolata, bomboane, prajituri, torturi si, marmelada smantana si dulceata, etc. preparate fara zahar, fulgi de ovaz, faina de orez si în cantitati limitate.

Legume si fructe cu coaja: fasole, linte, mazare, soia – în cantitati limitate pana la 50 de grame de alune, nuci, fistic, migdale – 30 de grame de zi cu zi.

Legume: în cantitati moderate la 200 de grame: varza, vinete, fasole, conopida, macris, urzici, ceapa, praz, morcovi, ardei, napi, fasole verde, varza, sfecla rosie, la 100 de grame de cartofi si mazare verde.

Fructe: in cantitati limitate la 150-200 g cirese, portocale, lamai, piersici, afine, Cornel, mandarine, pere nesladki, mere, ananas, cirese, gutui, pana la 200-300 de grame – pepeni verzi, pepeni, zmeura, capsuni, mure , dovleac, grapefruit.

Author:

Facebook Comment