Sucul de lamaie are multe beneficii pentru organism

Protejeaza gingiile sensibile
Daca gingiile sangereaza si sunt sensibile, maseaza-le cat mai des, timp de cateva secunde cu partea alba a cojii de lamaie sau cu comprese îmbibate în suc de lamaie.
Ajuta la vindecarea acestora. Si aftele devin mai putin dureroase si se vindeca mai usor daca se tine în gura, cat se poate mai mult, un amestec de suc de lamaie cu miere de albine.
Previne raceala
Daca te doare gatul sau simti ca raceala îti da tarcoale, tot lamaia îti poate fi de ajutor. Intr-o cana cu apa calda pune cateva picaturi de lamaie si adauga o lingurita de miere de albine, de preferinta poliflora. Infuzia pe baza de suc de lamaie si miere ajuta organismul în lupta lui zilnica, pe vreme rece, împotriva gripei, racelii si bronsitei.
Alunga stresul
Lamaile sunt pline de vitaminele C si B, dar si de calciu, fosfor si fier, minerale care sunt foarte usor asimilate de organism. De aceea, cu cat consumi mai multe lamai, cu atat ai mai multe „arme” antistres. Dintre toate citricele, lamaia este cea mai bogata în acidul citric, de aceea nu este recomandata persoanelor cu sensibilitate gastrica.
Te scapa de balonare
Lamaia este recomandata persoanelor care sufera de aciditate gastrica deoarece stimuleaza producerea de enzime în ficat si pancreas. Cine are un stomac sensibil si se baloneaza dupa o masa copioasa se poate trata cu sucul stors dintr-o jumatate de lamaie, diluat în putina apa rece sau calda.
Inlatura senzatia de voma
Senzatia de voma, care poate sa apara din foarte multe motive, îsi gaseste antidotul tot într-un suc de lamaie. Pune cateva felii dintr-un fruct în apa clocotita si usor îndulcita si bea lent.
Portocalele previn raceala
Bogate în vitaminele A, B si C, portocalele ne întaresc sistemul imunitar si ne protejeaza de infectii, raceala si gripa. Puteti amesteca zeama de la jumatate de portocala cu o lingurita de miere. Consumati sucul o data pe zi. Este o metoda buna de a întari organismul.
Grepfrutul ajuta digestia
Este un fruct antiviral excelent, cu un gust placut. Contine enzime care stimuleaza digestia, dar si antioxidanti care ne mentin sanatosi si mai tineri, atat la interior, cat si la exterior.
Lime scade tensiunea arteriala
Sucul de lamaie verde este o sursa buna de potasiu, mineral important pentru reglarea ritmului cardiac si mentinerea vaselor de sange relaxat reducand astfel riscul de hipertensiune.

Author:

Facebook Comment