Tineti-va respiratia pentru a scapa de sughit

Sughitul nu este doar un reflex enervant, ci o reactie a nervului vag, care transmite impulsuri nervoase de la creier spre abdomen. Afla totul despre sughit si vezi care sunt metodele prin care poti scapa rapid de sughit

Tineti respiratia cat poti de mult si vei scapa de sughit, sughitul o sa se potoleasca in lipsa de oxigen.
Indulceste sughitul

Ca sa scapi de sughit, poti incerca sa ametesti nervul cu o senzatie coplesitoare de dulce. Ia o lingurita de zahar si, daca poti, plaseaza cristalele cat mai in spatele limbii, pentru un efect garantat.

Astupa-ti urechile ca sa scapi de sughit

Unii doctori recomanda sa tragi de un deget, sau de urechi pentru a stopa sughitul. Poti incerca si sa astupi urechile, deoarece terminatiile nervului vag ajung pana la centrul auzului.

Bea apa ca sa scapi de sughit

Nu conteaza foarte mult daca inghiti in sec in contratimp cu sughitul, bei o gura de apa in timp ce sughiti sau faci gargara. Trebuie doar sa ai grija sa nu te ineci in timp ce faci asta.

Gadilatul te ajuta sa scapi de sughit

Daca tot nu ai reusit sa scapi de sughit cu remediile oferite de noi pe prima pagina, poti incerca sa te lasi gadilata. Fie ca gadili doar nervul vag cu un betisor de urechi, in cerul gurii, fie ca te lasi la propriu gadilata unde simti tu ca tresari, trucul s-ar putea sa dea roade.

Respira intr-o punga

Desi suna a truc ieftin american, sa respiri intr-o punga te ajuta sa te concentrezi pe respiratie, dar iti creste si concentratia de dioxid de carbon din sange. Corpul tau se va concetra sa scape de excesul de dioxid de carbon si va "uita" sa mai sughite.

Marar (Anethum Graveolens)

Toate partile plantei au actiune antispastica, bactericida, hipotensiva, sedativa, antiflatulenta. Este folosit in colicile stomacale, in dispepsii si indigestie. Are efecte bune in combaterea sughitului rebel si a senzatiei de voma.

Author:

Facebook Comment