O dieta sanatoasa consta si in consumul unor grasimi sanatoase si a unor tipuri de ulei, scrie news.com.au. Mancarea procesata este, insa, un pericol real pentru corpul uman. Aceste tipuri de ulei sunt extrase in mod natural, aducand multe beneficii sanatatii tale.
Uleiul de masline
Uleiul de masline exista de aproximativ 4.000 de ani, spune specialistul Leandro Ravetti. El era singurul tip de ulei care putea fi extras inaintea nasterii lui Iisus Hristos, deoarece aceasta substanta se gaseste chiar in pulpa maslinelor.
Cele mai multe beneficii le gasesti in uleiul de masline extravirgin. El trebuie pastrat in recipiente inchise la culoare si trebuie sa fie cat mai proaspat.
Uleiul de peste
Acesta are un continut ridicat de acizi grasi Omega-3, luptand eficient impotriva colesterolului ridicat. Pentru a avea parte de beneficiile lui se recomanda si consumul de conserve de macrou, sardine, somon si ton.
Uleiul de alune si semintele
Anumite alune au un continut bogat de ulei si grasimi monosaturate. Arahidele si midgalele sunt doar doua exemple. In plus, semintele de susan amestecate cu ulei de masline extravirgin reprezinta o solutie excelenta, combinatia putand fi adaugata in mancaruri.
Avocado
Acest fruct este plin de grasimi benefice pentru corp. Uleiul extras din avocado poate inlocui cu bine margarina si untul. Avocado contine 60% grasimi monosaturate si 12% grasimi polisaturate, ceea ce il transforma intr-un fruct recomandat in orice dieta.
beneficii
boli
bolile de inima
diverse
hipertensiune
informatii utile
organism
sanatate
uleiuri
vitamine