Urciorul o umflatura dureroasa

Ochii sunt „oglinda” sufletului si orice infectie a acestora ar putea avea repercusiuni grave asupra sanatatii tale fizice si psihice. Daca te-ai trezit de dimineata cu o umflatura în zona ochilor, este foarte posibil sa ai urcior. Nu intra în panica, trebuie doar sa stii cum sa-l faci sa dispara cat mai repede. Urciorul este o umflatura dureroasa, îmbibata cu puroi, de la nivelul pleoapelor. Infectie contagioasa frecventa, însa inofensiva, boala este cauzata de o bacterie care traieste la suprafata pielii. Exista doua tipuri de urcior: cel extern, care este o infectie a glandelor sebacee de la baza genelor si cel intern, mult mai greu de tratat, care se situeaza în interiorul pleoapei.

Este o boala contagioasa

Simptomele acestei infectii sunt roseata de la nivelul pleoapei, durere usoara si umflarea zonei în care urmeaza sa iasa urciorul. De asemenea, ochiul poate lacrima si în acest caz persoana afectata va simti o senzatie de usturime. Pentru ca este o boala contagioasa, urciorul necesita reguli de igiena si de îngrijire foarte stricte. Iata cativa pasi prin care poti grabi vindecarea acestuia:

Nu atinge zona inflamata

In faza incipienta sunt recomandate compresele cu apa rece, pentru a diminua inflamatia. De asemenea, este indicat sa nu atingi zona inflamata cu mana si sa nu presezi urciorul, pentru ca astfel risti sa propagi infectia pe toata pleoapa si sa-ti afectezi globul ocular. Incearca sa nu folosesti produse de machiaj, deoarece le infectezi si nu o sa mai scapi de efectele neplacute ale urciorului.

Pune comprese cu apa calda

Daca urciorul a evoluat, înmoaie un tampon de vata în apa calda, stoarce-o si apasa usor pe urcior, pentru a scurta evolutia acestuia si pentru a elibera puroiul. Repeta procedura de trei ori pe zi, pana ce urciorul se sparge. Poti folosi diverse lotiuni din plante care sa reduca inflamatia si sa calmeze durerea.

Consulta un specialist

Daca infectia persista si dupa o saptamana, iar pleoapa ajunge sa se inflameze în totalitate sau pielea din jurul ochilor devine rosie, este bine sa consulti un medic oftalmolog. Acesta îti va prescrie medicamente ce contin antibiotic. Daca este vorba de un urcior intern, e cazul sa consulti sfatul unui specialist în domeniu. Poate fi vorba de o complicatie a bolii si în acest caz este nevoie de o interventie chirurgicala.

De fiecare data cand îti îngrijesti zona ochilor spala-te corespunzator pe maini cu apa si sapun.

Pentru a preveni reaparitia urciorului, dezinfecteaza-ti cu grija lentilele de contact. La primul semn de iritatie, renunta la ele si poarta un timp ochelari de vedere.

Author:

Facebook Comment