Vineri 13 ghinion pentru fricosi si lasi noroc pentru oameni buni si puternici

Azi e vineri 13 fereste-te hei poti sa-ti atatea tepe, orasu asta-i ca un cuib de viespe, cam asa suna rima din piesa lui infinitu "animale printre oameni" pentru ziua de 13 vineri o zi in care romanii se tem de ghinion si le este frica sa nu cumva sa pateasca ceva.
Superstitii sunt multe si nu poti sa stii daca vine ghinionul sau nu. Eu zic ca sunt niste aberatii si niste minciuni fazele astea cu ziua de 13. De aia vi se intampla voua necazuri in 13 pentru ca va este teama, frica atrage demonul trebuie sa fii puternic, aceasta cifra luati-o ca si o zi obisnuita si nu se va intampla nimic deosebit.
Totul e psihologic daca crezi intr-adevar in chestiile astea si ti-e teama ti se intampla ceva rau .
Ziua 13 pleaca de la un text din biblie in Estera cap.3 versetul 12 cind sa hotarit sa-i omoare pe iudei tot intr-o zi de 13 si totul a iesit pe dos asa e la romani sau pe vremea calendarului Dacic de la Sarmisegetuza erau 13 zodii, anul avea fix 13 luni sau cine stie.
Nu stau acum sa scriu cele 13 superstitii despre Vineri 13 pentru ca nu isi au rostul aici, isi au rostul pe siteuri gen protv sau realitatea siteuri unde intra toate categoriile de oameni si articolele de pe astfel de siteuri parca sunt povesti de adormit copii. Inchei cu "yo societate critica fara mila si limita ma zbat printre gandaci ca sa asigur hrana zilnica".

Author:

Facebook Comment