Zmeura are efecte miraculoase pentru organism

Efectul miraculos al zmeurei consta în compusi specifici care ajuta la prevenirea cancerului. In plus, fructele sunt caracterizate cu bun gust, spre deosebire de multe alte medicamente.

Expertii spun ca zmeura contine atat de multe proprietati utile incat are drepturi depline de a fi numita “regina fructelor”.

Rezultatele au aratat o reducere semnificativa a cancerului de colon si cancer esofagian în rozatoare, comparativ cu grupul de control.
Zmeura este bogata in acid elagic, un compus fenolic care ajuta la prevenirea cancerului, care inhiba cresterea celulelor canceroase si care opreste dezvoltarea anumitor forme de cancer.

Uleiul din seminte de zmeura este un factor natural de protectie solara. Acesta contine cantitati mari de compusi polifenolici cunoscuti pentru rolul lor anti-cancer. Zmeura contine antioxidanti puternici, cum ar fi vitamina C, quercetina si acidul galic.

- Arderea grasimilor - Fructul este bogat in fibre si mangan. Fibrele ajuta la incetinirea procesului digestiv astfel incat senzatia de satietate sa persiste cat mai mult, iar manganul este un mineral care ajuta la mentinerea valorilor inalte ale ratei metabolice care contribuie la arderea grasimilor.

- Consolidarea sistemului imunitar - Mineralele cum ar fi vitamina C au rolul sa ajute organismul sa dezvolte tesuturi conjunctive puterinice si un sistem imunitar capabil sa respinga atacul micro-organismelor. Zmeura dar si alte fructe de padure contin cantitati mari de vitamina C (alaturi de vitamina C, zmeura contine si potasiu).

- Prevenirea aparitiei bolilor - Zmeura contine substante cum ar fi flavonoidele si fitochimicalele care contribuie la prevenirea aparitiei multor boli. Fructul are in compozitie substante care ajuta la preintampinarea infectiilor vezicii urinare prin impiedicarea aderentei bacteriilor la celulele care captusesc peretii tractului urinar.

- Vedere sanatoasa - Zmeura este bogata in compusi importanti pentru o vedere sanatoasa. Substanta considerata a fi responsabila de aceasta calitate este luteina.

Cercetatorii au identificat numerosi compusi in fructele de padure (zmeura, afine, mure, capsuni) care ajuta la diminuarea riscului unei persoane de a fi afectata de mai multe tipuri de cancer si boli cardiovasculare.

Author:

Facebook Comment