Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor
 
Formaţia germană Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor pentru a doua oară în istorie, după ce a trecut, cu scorul general de 4-3, de echipa spaniolă Real Madrid, în semifinalele competiţiei.


Aseară, spaniolii s-au impus cu cu 2-0, după ce la pauză scorul fusese egal. Gazdele au deschis scorul în minutul 83 şi Ramos a făcut 2-0 în minutul 88. Nemţii au rezistat eroic şi s-au calificat în finală după ce Borussia Dortmund a câştigat prima manşă pe teren propriu, cu scorul de 4-1.
La conferinţa de presă de după meci, Mourinho a lăsat din nou loc de interpretări. Întrebat dacă va încerca din nou la anul să câştige UEFA Champions League cu Real Madrid, antrenorul a declarat: "Poate nu. Vreau să fiu acolo unde oamenii mă doresc cu adevărat".

În această seară, Barcelona are o misiune imposibilă în faţa celor de la Bayern Munchen, după ce nemţii au câştigat în tur cu 4-0. Crezi că va produce Barcelona minunea?
Read More

Bolile psihice pot fi tratate numai cu credinta in Dumnezeu

Bolile psihice pot fi tratate numai cu credinta in Dumnezeu
Specialistii sustin ca persoanele care sufera de boli psihice se pot vindeca daca au credinta in Dumnezeu. Aceasta este concluzia unui studiu stiintific facut recent de cercetatorii americani.
Desi numarul ateilor este in crestere, credinta in Dumnezeu este considerata un leac pentru afectiunile psihice.

Studiul a fost facut la spitalul "McLean", din Belmont, statul american Massachusetts. El a presupus studierea a 159 de pacienti internati la unitatea de profil "Behavioral Health Partial Hospital".

Pacientii studiati au fost internati in unitatea sanitara respectiva doua saptamani. Evolutia starii lor de sanatate a fost diferita, in functie de atitudinea lor fata de Dumnezeu.

Mai exact, rezultatele tratamentului au fost mai bune in cazul celor credinciosi, spune doctorul David Rosmarin, de la Universitatea Harvard. El este de parere ca pacientii care cred in Dumnezeu cred si in tratamentul lor.

Asemenea pacienti sunt mai optimisti fata de tratamentul pe care il primesc si cred ca medicamentele ii ajuta sa isi revina, considera expertii in domeniul bolilor psihice.

Concluziile cercetarii au indicat o diferenta clara intre rezultatele terapeutice obtinute in cazul celor doua categorii de pacienti.

Christina Puchalski, specialista in domeniu, spune ca pacientii care se pot gandi si la altceva in afara propriei persoane se simt mai bine in general. Ea este de parere ca spiritualitatea nu inseamna neaparat religie, ci este credinta intr-o putere mai inalta, capacitatea de a te conecta cu ceva din afara propriei persoane.
Read More

6 elevi romania talentati in concurs de stiinta si inginerie

6 elevi romania talentati in concurs de stiinta si inginerie


Concursul va avea loc in Statele Unite ale Americii peste doua saptamani, iar premiile sunt de 4 milioane de dolari
6 liceeni din Romania vor participa la International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), cel mai mare concurs de stiinta si inginerie din lume, care se va desfasura in Phoenix, Arizona, intre 12 si 17 mai. In total, 1600 de tineri de pe intregul mapamond iau parte la competitia cu premii si burse de 4 milioane de dolari.
Unul dintre tinerii romani, Ionut Budisteanu de la Grupul Scolar Oltchim din Ramnicu Valcea, s-a calificat si anul trecut, cand a reusit sa obtina 14.000 de dolari in finala pentru un proiect inovator destinat industriei auto. Ideea cu care vine in acest an este de a folosi inteligenta artificiala pentru a revolutiona conceptul de masina autonoma.
Unicitatea solutiei propuse de el consta in utilizarea unui radar minimalist si a unor camere video, montate pentru a recunoaste din imagini, folosind algoritmi informatici proprii, marcajele, limitele si pozitionarea in timp real a masinii in trafic, semnele de circulatie si posibilele obstacole. Un automobil echipat cu solutia gandita de Ionut ar putea circula 100% regulamentar pe strada, respectand viteza si distanta fata de alti participanti la trafic, fara implicarea unui sofer, reducand astfel posibilitatea producerii de accidente.
Alti doi liceeni romani, Alexandra Elisabeta Matea Moldovan si Ştefan-Florin Neaga, de la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti vor prezenta o lucrare inedita despre existenta, raspandirea si posibilitatile de control in cazul virusului West Nile, purtat de tantari, care poate conduce la apariţia unor afectiuni grave, precum meningo-encefalita, meningita sau encefalita. Lucrarea demonstreaza ca incalzirea globala are ca efect raspandirea tot mai puternica a acestui virus la nivel mondial, inclusiv pe teritoriul tarii noastre.
Un al treilea proiect va fi prezentat de Cristina Nedelcu si Constantin Popa de la Colegiul National „Nicu Gane” din Falticeni impreuna cu Ciprian Suiu, de la Colegiul National „Petru Rares” din Suceava. Ei vin cu un studiu are analizeaza efectele pe care poluarea le are asupra aerului din marile orase. Cercetarea lor se concentreaza pe orasul Falticeni si e dezvoltata in perioada august 2012 – martie 2013. Prin lucrarea lor, tinerii propun un echipament si un experiment simplu prin care se poate mssura tendinta de încălzire, apeland la masurarea constantei solare si a radiatiei ce ajunge la nivelul solului nefiltrata suficient de atmosfera.
Cei 6 elevi romani sunt castigatorii etapei nationale a concursului si reprezinta cea mai mare participare romaneasca la aceasta competitie.

Read More

Concurs Raiffeisen Bank 2013

Concurs Raiffeisen Bank 2013
Campania promotionala va incepe la data de 25 aprilie 2013 si se va desfasura pana la
data de 30 noiembrie 2013, inclusiv.
Criterii pentru participarea la Campania promotionala cu tragerea la sorti din
data de 10 decembrie 2013 al carei premiul consta intr-o masina The Beetle Design 1,2
TSI , 105 CP/ 77 kW, 6, Cutie de viteze manuala produsa de Volkswagen.
- Sa fie persoana fizica, client al Raiffeisen Bank SA, cu varsta de peste 18 ani
-Sa nu apartina segmentului de clientela FWR
-SA utilizeze in perioada 25.04.2013 – 30.11.2013, inclusiv, unul dintre urmatoarele
canale alternative ale Raiffeisen Bank SA: Raiffeisen Online, Raiffeisen Smart Mobile,
Raiffeisen Online pentru tableta, SmartTel, Raiffeisen Direct, Debit direct, Card de
debit pentru plata la Pos,Card de debit pentru plata Online, Plata facturilor la
ATM/Incarcarea unei cartele electronice la ATM, pentru realizarea unei tranzactii si/sau
achizitia unui produs/ serviciu bancar oferit de Raiffeisen Bank SA, dupa cum urmeaza:
- Sa utilizeze Raiffeisen Online: serviciul de internet banking – sa
tranzactioneze sau sa achizitioneze un produs bancar ce poate fi achizionat prin
intermediul serviciului de internet banking, Raiffeisen Online
- Sa utilizeze Smart Mobile: serviciul de mobile banking – sa efectueze o
tranzactie sau sa achizitioneze un produs bancar ce poate fi achizionat prin
intermediul serviciului de mobile banking, Raiffeisen Smart Mobile
- Sa utilizeze Raiffeisen Online pentru tableta: serviciul de internet banking
dezvoltat pentru tableta– sa tranzactioneze sau sa achizitioneze un produs
bancar ce poate fi achizionat prin intermediul serviciului de internet banking,
Raiffeisen Online pentru tableta
-Sa utilizeze Confortabill: serviciul direct debit (plata automata a facturilor)
– sa isi deschida cel putin un contract de direct debit, Confortabill
- Sa utilizeze Raiffeisen Direct – sa tranzactioneze sau sa achizitioneze un
produs bancar ce poate fi achizionat prin intermediul serviciului Raiffeisen 2
- Sa utilizeze Cardul de debit , plata la pos – utilizarea cardului la pos;
plata online- utilizarea cardului pentru plati online
- Sa utilizeze serviciul de Plata facturilor la ATM – sa efectueze cel putin o
plata de facturi la ATM
- Sa utilizeze SmartTel – interogare sold
PREMIILE ACORDATE IN CADRUL CAMPANIEI PROMOTIONALE
* o masina The Beetle Design 1,2 TSI
* 5 premii constand intr-un weekend intr-un oras din Romania pentru 2 persoane si 400
euro bani de cheltuiala
* 5 premii, fiecare premiu constand intr- un ipad 4 16Gb WiFi+4G sau un iphone 516Gb
* un premiu in valoare neta de 2580 eur (doua mii cinci sute optzeci euro) constand
intr-un scuter Vespa model LX2t
Participa la concursul Viatafaracash
Read More

Cum fac bani cu Facebook prin NEXTads?

Cum fac bani cu Facebook prin NEXTads?
NEXTads este primul sistem din lume care te plateste fara sa depui efort. Pentru a-ti oferi acest lucru, este necesar doar acordul tau pentru ca NEXTads sa posteze in numele tau materiale promotionale. Cu cat este mai popular peretele tau cu atat vei primi mai multi bani.
Citeste mai mult
Pentru serviciile care vi le oferim, va este impus sa urmati regulile despre folosire ale aplicatiei. Orice abatere sau intentie de abatere de la regulile NEXTads va rezulta in blocarea autorizatiei de accesare a aplicatiei.
Vezi regulament
Daca ai prieteni si inca nu au aflat de NEXTads, trimite-le linkul tau unic de referral pentru a-i invita sa ti se alature.
Plata se face in momentul in care ajungi la suma de 50 ron
Intra in campania next ads si poti castiga bani pe Facebook
Read More

Oana Roman nu mai lucreaza la Kanal D

Oana Roman nu mai lucreaza la Kanal D
Scaunul Oanei Roman de la emisiunea "Drept la ţintă" pare să se clatine. Se pare că vedeta nu mai este în graţiile şefilor de la Kanal D şi urmează să fie înlocuită de către o altă vedetă de la noi.
Circulă zvonuri că Oana nu mai este în graţiile şefilor de la Kanal D pentru că prezentatoarea şi-ar fi luat ar fi început sa deranjeze multă lume cu atitudinea ei, de la cameramani, pana la directori. Se pare că fiica lui Petre Roman ar fi ajuns chiar să nu-şi respecte obligaţiile din contract şi refuză să accepte sfaturi profesionale, chiar dacă sunt de la producătorul emisiunii.
Se pare că Oana ar putea fi înlocuită cu Gabriela Cristea, care este deja familiarizată cu turcii de la Kanal D pentru că a prezentat "Noră pentru mama". În plus, bruneta este acum şi în atenţia presei din cauza divorţului de Marcel Toader.
Oana Roman prezintă din octombrie 2012 emisiunea "Drept la ţintă" de la Kanal D, în locul lui Mădălin Ionescu, iar suma pe care o încasează se situează în jurul a 6.000 de euro pe lună. Emisiunea are drept concurenţi direcţi emisiunile "Acces Direct" de la Antena 1 şi "Happy Hour" de la Protv.
Read More

Numerele loto 28 aprilie 2013

Numerele loto 28 aprilie 2013
Duminică 28 aprilie, (28.04.2013) de la ora 19.00, în cadrul emisiunii “Lozul cel mare” vor avea loc noi trageri Joker, Noroc Plus, Loto 5/40, Super Noroc, Loto 6/49 si Noroc.
La tragerile LOTO de joi, 25 aprilie, Loteria Romana a acordat 16.839 de castiguri in valoare totala de 863.145 lei. La Loto 6/49, la categoria I, se inregistreaza un report in valoare de peste 26,7 milioane lei (peste 6,1 milioane euro). La Noroc a ramas in joc un report cumulat in valoare de peste 2,3 milioane lei (aproximativ 530.000 euro).
La categoria I a jocului Joker se inregistreaza un report in valoare de peste 3,5 milioane lei (peste 800.000 de euro), iar la Noroc Plus, la aceeasi categorie, se inregistreaza un report in valoare de peste 72.015 lei. La Loto 5/40, la categoria I, reportul este peste 759.795 lei (aprox. 175.000 de euro). La Super Noroc, la aceeasi categorie, se inregistreaza un report in valoare de peste 25.816 lei. Pentru “Loteria Sarbatorilor de Pasti”, Loteria Romana pune la bataie 595 de premii in valoare totala de 370 000 lei. Participarea la joc se poate face pana in data de 05.05.2013
Vă prezentam numerele ieşite câştigătoare la extragerile Loto 6 din 49, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40, Super Noroc si Noroc de duminică, 28 aprilie (28.04.2013).
Loto 6/49
12, 36, 24, 16, 43, 10
Joker
43, 10, 2, 12, 11 / 15
5 din 40
40, 20, 19, 32, 36, 39
Noroc
9429329
Super Noroc
597780
Noroc Plus
024891
Read More

Remedii pentru durerile de spate

Remedii pentru durerile de spate
Uleiurile esentiale reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a scapa de durerea de spate fara a folosi medicamente.

Poti scapa de aceasta afectiune cronica, ce tulbura vietile a din ce in ce mai multe persoane, indiferent de varsta, potrivit Suite 101, utilizand uleiuri esentiale din urmatoarele ingrediente:

- musetelul: ajuta la controlarea spasmelor musculare si functioneaza ca un analgezic, avand proprietati antiinflamatoare;

- levantica este un alt ulei esential foarte bun pentru durerile de spate, scapandu-te de tensiune si calmand durerea;

- coada soricelului ale proprietati antiinflamatoare si antispasmice;

- rozmarinul are aceleasi doua calitati, imbunatatind si circulatia sanguina;

- menta este buna pentru durerile musculare, chiar si pentru febra de dupa antrenamente sau intinderi;
Read More

Real Madrid si Chelsea schimbare de antrenori

Real Madrid si Chelsea schimbare de antrenori

Infrangerea Realului in meciul din semifinale cu Borussia Dortmund a spulberat visul lui Florentino Perez de a castiga Liga Campionilor cu Jose Mourinho si i-a decis viitorul tehnicianului portughez.

E nebunie totala in zona bancii tehnice a marilor echipe din Europa! Infrangerea drastica din meciul cu Dortmund, 1-4, a clarificat apele la Real Madrid. Jose Mourinho va pleca la finalul sezonului, locul sau pe banca madrilenilor urmand sa fie luat de Carlo Ancelotti. Tehnicianul italian i-a anuntat deja pe seicii de la PSG ca nu va mai continua, din vara, in Franta.
Zvonurile plecarii lui Mourinho de pe Bernabeu au aparut cu ceva timp in urma, dar atat portughezul cat si sefii Realului au mai pastrat o usa deschisa pentru prelungirea angajamentului: castigarea Ligii Campionilor! Cum obiectivul a devenit aproape imposibil dupa infrangerea cu Borussia Dortmund, "Specialul" si Florentino Perez s-au pus de acord in privinta incetarii contractului la finalul sezonului.
Chiar daca si l-ar mai fi dorit pe Mou inca un an la Madrid, Perez si-a dat seama ca portughezul nu mai este dorit de "greii" din vestiar (exista informatiile unui sondaj realizat in cadrul echipei unde 16 fotbalisti si-au manifestat dorinta de a nu mai lucra cu actualul antrenor) si i-a ales deja un inlocuitor in persoana lui Carlo Ancelotti. Italianul va pleca de la PSG cu un titlu de campion, dar si cu o iesire mult prea rapida din Liga Campionilor fata de pretentiile si investitiile facute la echipa.
Nici Mourinho nu va ramane pe tusa! A refuzat nationala Portugaliei pe motiv ca inca nu a venit momentul sa se dedice postului de "selectioner", dar a acceptat oferta venita din partea lui Roman Abramovici. "The Special One" a primit asigurarile necesare in privinta transferurilor si o va antrena pe Chelsea din sezonul urmator.
Ca un bonus, Mourinho va pleca din Spania si cu Radamel Falcao! Din ultimele informatii, Chelsea s-ar fi inteles cu Altetico Madrid pentru suma de 60 milioane de euro. Pentru a mai recupera ceva din investitie, Abramovici se gandeste sa renunte la serviciile lui Fernando Torres, atacant care a avut evolutii sub asteptari in tricoul "albastrilor".

 

Read More

Meci Steaua - Dinamo 10 mai 2013

Meci Steaua - Dinamo 10 mai 2013
DINAMO-STEAUA. Fanii fotbalului îşi pot cumpăra bilete la derby-ul Dinamo-Steaua.
Derby-ul Dinamo - Steaua, din etapa 31, se va juca pe Naţional Arena, după ce şefii celor două cluburi au ajuns astăzi la o înţelegere ca partida să se dispute vineri, pe 10 mai.
Pe site-ul www.biletedinamo.ro au fost scoase la vânzare biletele pentru Derby de România

Cât costă biletele la meciul Dinamo-Steaua

Peluza 1 Inel 2     20 lei       
    Peluza 1 Inel 3     15 lei       
    VIP 1     200 lei   
    VIP 2     150 lei       
    Tribuna 1 Inel 2     50 lei   
    Tribuna 1 Inel 3     40 lei       
    Tribuna 2 Inel 2     40 lei        
    Tribuna 2 Inel 3     30 lei   
    Categoria 1     80 lei        
    Categoria 2     50 lei       
    Categoria 5     25 lei

Meciul dintre cele două formaţii are loc pe 10 mai pe Arena Naţională.
Read More

Concurs Timisoreana castiga baxuri cu bere

Concurs Timisoreana castiga baxuri cu bere
Perioada Concursului este 19 aprilie 2013, ora 11:00:00 – 09 mai 2013, ora 16:00.
Participantul trebuie sa isi creeze cont sau sa se logheze pe www.facebook.com (in cazul in care au
deja cont de utilizator);
(4) Sa acceseze pagina “Bere Timisoreana” de pe www.facebook.com:
http://www.facebook.com/BereTimisoreana , si sa dea „Like” acestei pagini.
In cadrul Concursului vor fi acordate, conform mecanismului descris la Art. 6 de mai jos, 500 premii,
fiecare constand intr-un bax de bere Timisoreana de 6×0.5 L doza, fiecare in valoare de 11.22 RON (fara
TVA)
Castiga cu Timisoreana
Read More

Concurs Tiger pe facebook premiu 1000 euro

Concurs Tiger pe facebook premiu 1000 euro
Campania „UN NOU SLOGAN, ACELASI TIGER!” se desfasoara in perioada 26.04.2013 ora 11:00
– 24.05.2012 ora 10:59.
Participarea la Campanie se realizeaza numai prin intermediul paginii de Facebook
https://www.facebook.com/TigerEnergyDrinkRO.
4.1.1. Participarea la Campanie se realizeaza astfel:
a. dupa ce se inregistreaza/logheaza in contul personal de facebook, participantul acceseaza aplicatia
denumita generic „UN NOU SLOGAN, ACELASI TIGER!” prin intermediul paginii
https://www.facebook.com/TigerEnergyDrinkRO
Pentru participantii la campania „UN NOU SLOGAN, ACELASI TIGER!”, Organizatorul va acorda
in total 33 (treizecisitrei) de premii, dupa cum urmeaza:
a) 1 premiu principal in valoare de 4.349 lei, fara TVA, (echivalentul a 1000 EUR, calculat la
un curs de 1 EUR = 4,349 lei)
b) 28 (douazecisiopt) de premii secundare, in valoare de 1.270,08 lei, fara TVA, constand in
urmatoarele produse:
28 x TIGER 250ml
Propune un slogan si castiga 1.000 euro
Read More

Teo Trandafir va veni din toamna cu o emisiune noua?

Teo Trandafir va veni din toamna cu o emisiune noua?
Teo Trandafir are toate şansele să revină "pe sticlă" din toamnă, cu o emisiune tv.
Surse din Media Pro susţin că persoanele aflate la conducerea postului tv ACASĂ s-au gândit că Teo, o vedetă atât de apreciata de public, ar putea ridica rating-ul pe spaţiul pe care emisiunea-tabloid "CanCan TV" nu a reuşit să obţină rezultatele scontate.
Proiectul "CanCan TV" n-a avut succesul aşteptat, astfel încât va ieşi în curând din grila postului tv ACASĂ. Aceleaşi surse spun că Teo este cea mai potrivită pentru a fi scoasă în lupta cu concurenţa pe acelaşi tronson orar.
 Spionul-vedetă îţi dă cele mai tari informaţii despre vedete direct de la sursă. El trăieşte printre VIP-uri şi ne spune şi nouă ce fac acestea când nu se află pe scenă, la televizor sau la evenimentele mondene.
Read More

J&B Romania te premiaza pe facebook

J&B Romania te premiaza pe facebook
Cumpără o sticlă de J&B* din orice magazin Carrefour în perioada 25 aprilie – 08 mai 2013, păstrează bonul şi poţi câştiga un iPhone5! AI FOST LA CUMPĂRĂTURI? Sticla ta de J&B îţi poate aduce premiul cel mare! Intră în tragerea la sorţi pentru unul dintre cele 10 iPhone5!
• Participa Aici •
Read More

Brosura Sensiblu mai 2013

Brosura Sensiblu mai 2013
Catalog Sensiblu oferte mai 2013
In perioada 25 Aprilie – 29 Mai 2013. 50% reducere la al doilea produs Vichy Dercos sau Bioderma, si multe alte oferte numai in Catalog Sensiblu.
Ofera pielii o ingrijire profunda cu beneficii de lunga durata. Foloseste produse dermo-cosmetice realizate sub atenta supraveghere a medicilor si farmacistilor. Descopera ca o piele frumoasa este in primul rand o piele sanatoasa, hidratata si ingrijita in cele mai mici detalii.
Read More

Shakira ofteaza cand vine vorba de ingrijirea copilului

Shakira ofteaza cand vine vorba de ingrijirea copilului
Deşi trăieşte cele mai frumoase momente din viaţă, Shakira (36 de ani) spune că a fi mamă înseamnă o muncă grea şi presupune o atenţie constantă la necesităţile bebeluşului, potrivit "Us Weekly".
Cântăreaţa columbiană afirmă că schimbatul scutecelor îi ocupă tot timpul şi este o sarcină mai grea decât şi-a imaginat.

"Nu am avut nici cea mai mică idee că trebuie să schimbi scutecele atât de des. Nimeni nu mi-a spus că îmi voi petrece cea mai mare parte a timpului schimbând scutecele fiului meu", s-a plâns diva.

Shakira spune că totuşi se bucură de fiecare minut pe care îl petrece cu Milan (4 luni). "Shakira a devenit mamă la 22 ianuarie, Milan fiind fructul relaţiei ei cu fotbalistul Gerard Piqué (26 de ani).
Read More

Ghimbirul leac pentru migrene

Ghimbirul leac pentru migrene
În funcţie de cauza care stă la originea lor, medicina tradiţională indiană recunoaşte trei tipuri de dureri de cap.
Vata: durere intensă, înţepătoare, în jurul urechii, la ceafă şi în creştet, însoţită de senzaţia de înţepenire şi de frig. Tratament: Se masează cu ulei cald ceafa şi urechile. Se umplu urechile cu ulei cald.
De asemenea, se face masajul picioarelor cu ulei cald. Durerea posterioară arată existenţa toxinelor în intestin. Se fac tratamente cu purgative naturale uşoare (ulei de ricin).
Concomitent, se aplică terci de ghimbir (din o jumătate de linguriţă de ghimbir şi o linguriţă de apă) în spatele urechilor.
Pitta: dureri şi arsuri de ochi, de tâmple şi în creştet. Tratament: se pun în aceste zone comprese reci cu macerat de mentă sau lavandă. Se elimină tensiunile din muşchii spatelui prin masaj cervico-dorsal.
Kapha: senzaţia de greutate, de înfundare, de apăsare la rădăcina nasului, frunte, sinusuri şi în creştet. Tratamentul constă în terapia nazală cu ulei sau se prizează pulberi de plante (ghimbir, obligeană).
Ghimbirul, aliment-minuneGhimbirul este administrat, în special, bolnavilor cu artrită reumatoidă. Acţiunea sa antiinflamatoare l-a recomandat cu succes acestei categorii de bolnavi. Planta mai poate înlătura greaţa, alungă ameţelile şi are proprietăţi anticancerigene.
Ceaiul din rădăcină de ghimbir este eficient şi în tratamentul bolnavilor de cancer care au făcut chimioterapie. După o masă copioasă, infuzia de ghimbir este ideală şi ajută la eliminarea gazelor din stomac sau intestine.
Reţete pentru sistemul nervos
Cura cu fructe
1 smochină, 2 curmale, 2 migdale, 5 stafide negre se lasă la înmuiat în apă peste noapte şi se consumă la micul dejun atât lichidul, cât şi fructele înmuiate.

Cura cu drojdie de bere
Se iau 2 linguriţe de drojdie şi 1 linguriţă de miere pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masa principală. Cura cu drojdie de bere durează două săptămâni.

Cura cu polenSe ia 1 linguriţă pe zi, preferabil dimineaţa cu 30 de minute. înainte de micul dejun. Se ţine în gură şi se mestecă mult. Este important să fie consumat în fiecare zi.
Read More

Se vor taia cablurile de pe stalpi?

Se vor taia cablurile de pe stalpi?

Conflictul continuu în care operatorul de telecomunicaţii se află  cu unii dintre partenerii de afaceri, dar mai ales cu clienţii, cărora le serveşte periodic câte o veste deloc plăcută, nu are şanse să se apropie de sfârşit. De această dată, lucrurile sunt mult mai grave iar numărul celor afectaţi ar putea fi foarte mare.
Concret, RCS&RDS, compania controlată de omul de afaceri orădean Zoltan Teszari, riscă să rămână fără 70% din infrastructură. Cablurile de transmisie a semnalului ar putea fi tăiate în scurt timp, deoarece sunt amplasate ilegal, fără aviz de amplasament şi autorizaţie de construcţie.
Deşi noua legislaţie în domeniu prevede că, toate cablurile aeriene trebuie mutate în subteran, iar mass media a semnalat în repetate rânduri abuzurile făcute de această companie, lucrurile abia acum par să se mişte.Dar numai dintre autorităţi. Pentru operator orice zi întârziere este un câştig. Unul dintre motive ar fi acela că acţiunea costă milioane de euro, investiţie care nu poate fi suportantă de către companie. RCS&RDS are datorii destul de mari, iar băncile nu par dispuse să mai crediteze operatorul de cablu.
Pentru stâlpii de medie tensiune din lungimea liniilor de 443 km, ponderea amplasării ilegale, fără aviz, este de peste 70 la sută (328 km), iar pentru jumătate din lungimea reţelei RCS-RDS nu există autorizaţie de construire.
Ce o sa faca acum o sa ne taie cablul, traiasca ROMTELECOM, Mai bine la RDS decat la puscatorile ala de Romtelecom sau UPC, care cu pachetu maxim deabea iei 2 mb/s.
Read More

Fanta Piersici şi Caise ceva nou

Fanta Piersici şi Caise ceva nou

Coca-Cola România introduce în portofoliul său de produse un nou gust FANTAstic: Fanta Piersici şi Caise. Produsul a obţinut rezultate foarte bune în testele cu consumatorii din mari pieţe europene. În România va fi disponibil în ediţie specială, începând cu 1 aprilie 2013.

Noul Fanta Piersici şi Caise se adresează adolescenţilor mereu în căutare de experienţe şi senzaţii noi. Disponibilă în ediţie limitată pe perioada verii, combinaţia răcoritoare de piersici şi caise este ingredientul potrivit pentru a ţine pasul cu energia şi distracţia de sezon .

Noua băutură va fi promovată prin intermediul unei campanii integrate de comunicare ce va cuprinde elemente de media online, afişe şi panouri stradale, spot TV şi activări în punctele de vânzare.

Read More

Castiga cu profm.ro un voucher la LIDL

Castiga cu profm.ro un voucher la LIDL
Recunoaste mielodia ProFM, si LiDL te premiaza de paste! Un voucher de cumparaturi in valoare de 200 lei de la Lidl poate fi al tau daca esti mieloman! Asculta ProFM intre 29 aprilie si 3 mai! Prinde mielodia si trimite repede sms la 1872- nr cu tarif normal. Scrie-ne in SMS cum se numeste hit-ul Mielodificat! Nici Loredana nici Smiley nu au scapat. Al 100-lea sms corect castiga un voucher in valoare de 200 de lei de la LIDL.
• Participa Aici 
Read More

Concurs acasa.ro, excursie in doi la Roma

Concurs acasa.ro, excursie in doi la Roma
Toti cei pasionati de gatit, care au o reteta preferata cu multe sanse de a fi apreciata de prieteni in mediul online, pot castiga o vacanta de doua persoane la Roma daca participa la concursul de gatit "Reteta preferata", organizat de Arpis si Acasa.ro. Cum internetul a devenit cel mai nou mediu de etalare a talentelor gastronomice diverse, Arpis si Acasa.ro lanseaza concursul de gatit Reteta preferata, o ocazie excelenta de a pleca gratis intr-o excursie superba in capitala Italiei, Roma, prin intermediul agentiei Help Travel. Premiul, vacanta romantica pentru doua persoane pe plaiurile italienesti, include transportul cu avionul si taxele aferente si 3 nopti cazare la un hotel de 3 stele, in perioada 1 iunie - 25 decembrie 2013.
• Participa Aici •
Read More

Reghecampf va pleca de la Steaua?

Reghecampf va pleca de la Steaua?
Ceea ce parea la inceput o utopie prinde tot mai mult contur, antrenorul Laurentiu Reghecampf fiind la un pas sa se desparta de Steaua.
Nemultumit de neintelegerile pe care le are cu Gigi Becali, tehnicianul ezista sa-si prelungeasca acordul cu Steaua, scadent la sfarsitul lui iunie. In plus, Reghecampf a primit o oferta tentanta din Rusia, unde este dorit de FC Krasnodar, formatie care ocupa abia locul 9, cu cinci etape inainte de finalul campionatului. Oligarhul Sergey Galitsky, patronul lui FC Krasnodar, vrea sa-si faca o trupa cu care sa se bata la titlu incepand din sezonul viitor, iar Laurentiu Reghecampf este vazut drept antrenorul ideal in noul proiect. Reghecampf a primit o oferta pentru trei ani cu un salariu stagional de 1,2 milioane de euro plus bonusuri consistente in functie de indeplinirea obiectivelor. Reghecampf va avea cel putin 7 milioane de euro la dispozitie pentru achizitii, banii nefiind o problema pentru Galitsky, afacerist care are o avere de peste 6 miliarde de euro. Actualele vedete ale lui FC Krasnodar sunt muntenegreanul Nikola Drincic, brazilienii Joaozinho si Wanderson, senegalezul Moussa Konate, ungurul Vladimir Koman si uruguaianul Mauricio Pereyra.
Read More

Parkour de senzatie in semifinalele romanii au talent

Parkour de senzatie in semifinalele romanii au talent
 ZBURĂTORII, dansatorii care au sărit peste masa juraţilor la preselecţiile ROMÂNII AU TALENT, au prezentat în SEMIFINALA 4 de la ROMÂNII AU TALENT SEZONUL 3, un număr foarte dinamic, în cadrul căruia cei doi tineri de 22 de ani din Timişoara au sărit unul peste altul şi peste obstacole, pe ritmuri de dubstep.

Mihai Petre a comentat prestaţia trupei ZBURĂTORII la ROMÂNII AU TALENT SEZONUL 3 SEMIFINALA 4,  despre care a spus: "E cel mai bun număr de parkour pe care l-am văzut până acum, e bine că s-a terminat cu linişte, înseamnă că a fost bine, a fost linişte. Este numărul meu favorit din semifinala asta şi vă vreau în finală. Bravo, băieţi!".
 Despre ZBURĂTORII de la ROMÂNII AU TALENT SEZONUL 3 SEMIFINALA 4, Andra a declarat : "La mine e simplu. Noi, muritorii de rând, nu zburăm, voi chiar zburaţi. Bravo, vouă, nu ştiu ce e mai frumos, faptul că vă învingeţi frica sau emoţia pe care o vedeţi la noi".

Andi Moisescu, comentând prestaţia celor de la ZBURĂTORII de la ROMÂNII AU TALENT SEZONUL 3 SEMIFINALA 4, a spus: "M-aţi convins, problemele voastre nu sunt de la cap, sunt de la picioare".
Read More

Imbunatatirea memoriei prin strangerea pumnului

Imbunatatirea memoriei prin strangerea pumnului
Potrivit cercetătorilor americani, persoanele care nu au la îndemână un pix şi o foaie de hârtie ar trebuie să încerce aceste trucuri atunci când încearcă să memoreze o listă de cumpărături sau un număr de telefon.
Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii.
După aceea, atunci când vine momentul reamintirii acelei informaţii, pumnul stâng este acela care trebuie strâns.

În cadrul acestui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte.

Ei au strâns din nou acea minge după câteva minute, înainte de a încerca să îşi amintească acele cuvinte.

Un grup a folosit mâna dreaptă în ambele ocazii, iar celălalt grup a folosit mâna stângă. Voluntarii din al treilea grup au strâns mingea în mâna dreaptă înainte de a memora lista de cuvinte şi apoi mâna stângă cu puţin timp înainte de a încerca să îşi reamintească cât mai multe din acele cuvinte. Persoanele din al patrulea grup au folosit mâna stângă în prima etapă a testului şi mâna dreaptă în a doua etapă. Voluntarii din al cincilea grup au ţinut mingea în mână în ambele etape, dar fără să o strângă.

Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.

Pe locul al doilea s-au clasat voluntarii care au folosit mâna dreaptă în ambele etape, iar cei care nu au strâns mingea deloc au obţinut un scor mai bun decât persoanele care au folosit în prima etapă mâna stângă.

Coordonatorul studiului, Ruth Propper, spune că este nevoie de o serie de teste suplimentare pentru a vedea dacă şi alte tipuri de memorie pot fi stimulate prin astfel de trucuri şi dacă aceste rezultate uimitoare se aplică şi în cazul stângacilor.
Read More

Finala Romanii au talent 2013

Finala Romanii au talent 2013
Cea de-a patra semifinală Românii au Talent din sezonul al treilea a netezit calea spre celebritate pentru încă patru prestaţii deosebite.
Norocoşii, aleşi de votul publicului, sunt: Bogdan Olteanu şi Mircea Palamari. Juriul, format din Andi Moisescu, Andra şi Mihai Petre au avut de ales între Andrei Andronachi şi Classic Beat Orchestra, iar ei au decis ca în finală să meargă la trupa Classic Beat Orchestra.
In cea de-a patra semifinala difuzata vineri seara de ProTV au urcat pe scena magicienii Andrei Andronachi si Andrei Isfan, Angelo Simonica, Bogdan Olteanu, pictorul care face minuni cu sclipiciul lui, Classic Beat Orchestra, Colectivul Fantezia, Mihai Stefan, tanarul imitator moldovean, Orban Barra si ale sale acrobatii cu bicicleta, Palamari Mircea, cel care a impresionat juriul cu miscarile sale de dans, Switch Crew, Zburatorii, baietii care au sarit in preselectii peste masa juriului si trupa de dans The Haters.
La fel ca în sezoanele anterioare, regulile concursului sunt aceleaşi: dintre cei 12 concurenţi prezenţi în fiecare dintre cele cinci semifinale live, doar trei vor ajunge în marea finală de pe 11 mai.
Cei care vor decide sunt atât publicul şi juriul. În urma voturilor telespectatorilor, se va face un top 4 al primilor clasaţi. Doi dintre ei vor merge direct în etapa următoare, iar juriul va alege încă un finalist dintre cei clasaţi pe locurile 3 şi 4. Aşadar, în mare finală, 15 concurenţi se vor lupta pentru marele premiu de 120.000 de euro şi titlul de cel mai talentat român al ţării.
Premiul cel mare este de 120.000 de euro
Read More

Cum va fi vremea in mai, iunie şi iulie 2013

Cum va fi vremea in mai, iunie şi iulie 2013

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru mai, iunie şi iulie. Potrivit ANM, luna mai va înregistra valori normale pentru această perioadă, în timp ce în primele două luni de vară vor fi precipitaţii reduse şi caniculă.

MAI 2013
Temperaturile medii ale aerului vor avea, în general, valori sub normele climatologice ale perioadei, exceptând regiunile centrale ale ţării, unde se vor apropia de aceste norme. Excepţie va face sudul şi sud-estul României, unde local valorile termice pot fi apropiate de mediile lunare. În ţara noastră media multianuala lunară, calculată de meteorologi pentru luna mai, este de 14.4 grade Celsius.
IUNIE 2013
Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de mediile climatologice ale lunii în toate regiunile ţării. Temperaturile medii vor avea valori între 15 - 21 grade în Muntenia şi 19 - 21 grade în Dobrogea.
Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a ţării.
IULIE 2013
Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice, îndeosebi în sud-estul, sudul şi vestul ţării. Temperaturile medii se încadrează între 16 - 23 în Muntenia şi 21 - 22 în Dobrogea.
Cantităţile lunare de precipitaţii se pot situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului.
Read More

Concurs Knorr pe retetaperfecta.ro/mustarcudar

Concurs Knorr pe retetaperfecta.ro/mustarcudar
Concurs mustarcudar pe http://www.retetaperfecta.ro/mustarcudar/
GUSTUL NOSTRU SI MANDRIA PREMIAZA ROMANIA!
Ai pofta de mustar, castigi LEAFA de gratar!
Cumpara orice mustar de la Knorr si inscrie-te la loterie!
Campania se va desfasura la nivel national in Romania in perioada 25.04.2013 - 23.06.2013
Atentie! Trebuie sa pastrezi bonul de casa pe care apare produsul Knorr.
http://www.retetaperfecta.ro/mustarcudar/assets/pdf/regulament-nationala.pdf
Read More

Exploziile solare din 2013 vor fi puternice

Exploziile solare din 2013 vor fi puternice
Soarele va erupe în acest an cum n-a mai făcut-o de mult timp. În 2013 vor avea loc cele mai puternice explozii solare, iar oamenii de ştiinţă avertizează că urmările ar putea fi extrem de grave la nivel global.
Fotografiile care surprind activitatea Soarelui au fost realizate în decurs de trei ani, de Observatorul pentru Dinamica Solară. Experţii de la NASA avertizează că uriaşa furtună magnetică din acest an va avea consecinţe catastrofale.

Pământul va fi lovit de radiaţii ce vor ajunge la un nivel fără precedent, spun aceştia. Exploziile solare vor afecta telecomunicaţiile, reţelele electrice s-ar putea supraîncălzi cauzând căderi uriaşe de curent, iar transportul aerian ar putea fi perturbat. Toate acestea ar duce la pagube de sute de miliarde de dolari.

Specialiştii mai avertizează de asemenea că, în cazul în care nu vor fi luate măsuri de precauţie, consecinţele ar putea fi grave pentru sănătatea populaţiei.
Read More

Lamaia ajuta ficatul bolnav

Lamaia ajuta ficatul bolnav
Semnele că organismul tău a acumulat prea multe toxine sunt vizibile: eşti obosit, ai insomnii, îţi apar tot soiul de bubiţe pe faţă şi ai pungi sub ochi. Alimentaţia prea consistentă de peste iarnă, modul de viaţă sedentar, carenţele de vitamine şi minerale îşi spun acum, când soarele mijeşte mai puternic de sub nori, cuvântul. Soluţia? O detoxifiere ca la carte, care curăţă sângele de sedimentele toxice acumulate.  

Lamaia ajuta ficatul - Ficatul este organul prioritar vizat de curele de detoxifiere, căci el este responsabil cu neutralizarea şi eliminarea deşeurilor din sânge.

Pentru a stimula funcţiile ficatului, începe-ţi ziua bând un pahar mare de limonadă cu miere. Sucul de lămâie e antiseptic şi are un efect de curăţare foarte eficace.
Read More

Cand putem cumpara bilete la Super Bingo?

Cand putem cumpara bilete la Super Bingo?
Incepand de luni 29 aprlie 2013,poti cauta cartoanele portocalii pentru partida speciala de paste de duminica 5 mai 2013.
Asadar nu ratati prima editie Super Bingo din 2013 de duminica 5 mai la orele 16.15
Gazdele dvs vor fi:
Mihai Mitoseru , Daniela Crudu , Romica Tociu si Cornel Palade
Concursul revine pe TV după mai bine de un an de la suspendarea bruscă a difuzării. La momentul respectiv, firma organizatoare a avut probleme cu Ministerul Finanțelor.

Superbingo Metropolis se întoarce de Paști la Antena 1. Cruduța, în show.

Read More

Concurs Orange castiga un Hyundai i20

Concurs Orange castiga un Hyundai i20
Trimite SMS la 376 (0,69 euro cu TVA) până la
7 mai şi primeşti un wallpaper pentru telefonul tău.
În plus, ai şansa să înscrii la poarta în poarta unui goalkeeper celebru
în pauza meciului Dinamo – Steaua din 10 mai şi să câştigi:
marele premiu: un Hyundai i20
premiul I: 1000 de euro
3 premii II: câte 300 de euro
Iar dacă eşti înscris în programul PrePay suporter sau ai activată opţiunea Suporter,
un premiu suplimentar de 300 euro poate fi al tău.
cum descarc un wallpaper
Pentru fiecare mesaj trimis la 376 primeşti automat un wallpaper. Pentru a-l descărca accesează linkul din SMS. Ai nevoie de un telefon compatibil cu serviciul Wallpaper din Portalul Orange pe mobil, secţiunea „înscrie pentru un Hyundai i20”. Traficul de internet se taxează conform planului tarifar activ pe număr.
Castiga o masina Hyundai i20
Read More

Brosura Lady's mai - iunie 2013

Brosura Lady's mai - iunie 2013
Ladys.ro cosmetice va ofera noul catalog, brosura 4 pentru 2013. Ofertele sun valabile in perioada 07 mai - 17 iunie 2013.
O vara plina de arome si stralucire cu Camil.
HappyColon nu lipseste din catalogul Ladys.
Discount maxim 42% pentru produsele comandate on-line! Bonus nelimitat pe 4 nivele pentru afiliere!
Iata mai jos catalogul/brosura/campania Ladys 4  mai-iunie 2013.
Read More

Un sac cu bani a fost pierdut pe drum, Posta Romana

Un sac cu bani a fost pierdut pe drum, Posta Romana
Un sac cu bani a fost pierdut de o mașină a Poştei Române, printr-o gaura din caroserie în dreptul localităţii Tomeşti, din judeţul Iaşi. Zeci de şoferi s-au oprit în trafic să culeagă banii de pe drum.
Şoferul nu şi-a dat seama că a fi pierdut banii, Poșta Română fiind alertată chiar de polițiști.
Autorităţile din Tomeşti s-au sesizat când au observat că pe raza localităţii erau oprite zeci maşini, iar oamenii culegeau bani de pe şosea.

Din cei 13.000 de lei, în bancnote de valoare mică, care se aflau în sac, polițiștii au reușit să recupereze doar aproximativ 500 de lei. Banii au fost înapoiați conducerii Poștei.

Banii nu erau transportaţi cu o maşină securizată, ci cu un autoturism al Poştei. Mașina transporta corespondență, colete și saci cu bani.
Read More

Orange va face concurenta celor de la RDS?

Orange va face concurenta celor de la RDS?
Orange, cel mai mare operator de telefonie mobilă din ţara noastră, va lansa în acest an servicii de televiziune prin satelit, intrând astfel în concurenţă cu operatori precum RCS&RDS, UPC şi Romtelecom, conform surselor Capital.

Orange România, operatorul telecom care are nu mai puţin de 10.214.262 de clienţi, caută în prezent companii care oferă servicii de instalare echipamente de tip DTH, compania urmând să lanseze anul acesta servicii de televiziune prin satelit.

Jean-François Fallacher, CEO-ul Orange, a declarat recent că operatorul analizează posibilitatea de a distribui servicii de televiziune, inclusiv prin satelit. Orange a dobândit,  deja, dreptul de a furniza servicii de retransmisie a programelor media audiovizuale liniare prin intermediul reţelelor radio celulare publice (tip Mobile TV), conform ANCOM.


Pe site-ul de specialitate hdsatelit.blogspot.ro au apărut informaţii conform cărora Orange efectuează în prezent teste pe satelit. Momentan sunt transmise posturile Acasă TV HD, Sport ro HD, Pro Tv HD, Kanal D, toate necodat!

Pe forumul rdi-forum.info un utilizator a postat o scrisoare pe care Orange o trimite viitorilor colaboratori.

Compania dumneavoastra a fost identificata ca un potential furnizor pentru servicii de instalare echipamente de tip DTH. In aceasta situatie, aveti oportunitatea de a dezvolta un parteneriat cu Orange Romania.
Read More

Concurs Penny Market 2013, castiga o masina

Concurs Penny Market 2013, castiga o masina
Solicita acum un card de fidelitate Penny si pe langa reducerile oferite castigi si premii:
Lunar, se va trage la sorţi dintre toate seriile de carduri folosite in luna respectiva, câştigătorul voucherelor de cumpărături în valoare de 4 000 lei! Cu cât foloseşti mai des cardul, cu atât mai mare este şansa ta de a câştiga!
Penny Fan Game îţi poate aduce cel mai frumos cadou de Sărbători! Prin tragerea la sorţi anuală, poţi fi fericitul câştigător al Marelui Premiu!
Posesorii cardului Penny Fan Game beneficiază săptămânal de reduceri substanţiale la numeroase produse. Alături de multe premii grozave, Penny are întotdeauna ceva în plus pentru fanii săi devotaţi: preţuri promoţionale pentru produsele noi şi nenumărate trageri la sorţi suplimentare.
Toţi câştigătorii vor fi anunţaţi telefonic, iar lista câştigătorilor va fi publicată în pliantul Penny şi pe site-ul www.penny.ro.
Read More

Semifinalele Ligii Europa, scor

Semifinalele Ligii Europa, scor
Ieri au avul loc partidele tur din semifinalele Ligii Europa, meciuri în care Chelsea s-a impus, in deplasare, în faţa echipei FC Basel, iar Fenerbahce a învins-o pe Benfica.
Chelsea Londra, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, a învins în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-0), formaţia elveţiană FC Basel.
Golurile învingătorilor au fost marcate de Moses '12 şi David Luiz '90+4, în timp ce pentru gazde a înscris Schar, în minutul 87, din penalti.
La meci a asistat şi tenismanul eleveţian Roger Federer, împreună cu soţia sa.
Fenerbahce Istanbul a învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia portugheză Benfica Lisabona.
Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Egemen Korkmaz, în minutul 72.
Fenerbahce Istanbul a ratat un penalti prin Cristian, în minutul 45+2.
Partidele retur se vor disputa la 2 mai.
Read More

Concurs Goool spre Wembley pe unicredit-tiriac.ro/ucl

Concurs Goool spre Wembley pe unicredit-tiriac.ro/ucl
www.unicredit-tiriac.ro/ucl Concurs Gooool spre Wembley
Uneste-te cu restul pasionatilor de fotbal din Romania, pentru gel mai lung GOOOOL digital pana la Wembley! Ce trebuie sa faci? Sa intri in aplicatie si sa verifici cerintele de inregistrare(calitate audio/video buna, etc.), sa inregistrezi "oooooooo-ul" tau, sa il salvezi si sa tepregatesti pentru castigarea premiilor saptamanale! Grabeste-te caci concursul este disponibil doar pana pe 26 mai 2013.
Premii:
-Minge (replica) cu insemnele UEFA Champions League
-Tricou polo cu insemnele UEFA Champions League
-Rucsac cu insemnele UEFA Champions League
-Umbrela cu insemnele UEFA Champions League
-Geanta de umar cu insemnele UEFA Champions League
-Sapca cu insemnele UEFA Champions League
-USB (memory stick) cu insemnele UEFA Champions League
-Incarcator cu insemnele UEFA Champions League
-Pelerina ploaie cu insemnele UEFA Champions League
-Manute (clapping hands) cu insemnele UEFA Champions League
Read More

Data la care cade examenul de bac 2013

Data la care cade examenul de bac 2013
CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT – Sesiunea iunie-iulie 2013
-27 – 31 mai 2013 – Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
-31 mai 2013 – Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
-10 – 12 iunie 2013 – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
-12 – 14 iunie 2013 – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
-17 – 21 iunie 2013 – Evaluarea competenţelor digitale – proba D
-25 – 28 iunie 2013 – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
-1 iulie 2013 – Limba şi literatura română – proba E) a) – probă scrisă
-2 iulie 2013 – Limba şi literatura maternă – proba E b) – probă scrisă
-3 iulie 2013 – Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – probă scrisă
-5 iulie 2013 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – probă scrisă
-8 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
-8 iulie 2013 – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
-9 -11 iulie 2013 – Rezolvarea contestaţiilor
-12 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor finale
Read More

Cine va fi noul Burlac la Antena 1 in 2013?

Cine va fi noul Burlac la Antena 1 in 2013?
Bogdan Vladau va fi urmatorul Burlac in celebra emisiune a lui Botezatu de la Antena 1.

Dupa 3 sezoane terminate si pline de glorie Burlacul se va intoarce din nou pe micile ecrane dupa o mica pauza.

Catalin Botezatu te invita sa-l cuceresti pe noul Burlac in curand.Bogdan Vladau s-a nascut in 01 septembrie 1979 in orasul Bucuresti.

Insa a fi "burlac" nu este o meseria asa de usoara.

Printre obligatiile lui Bogdan Vladau se afla si aceea de a ramane burlac pe tot parcursul emisiunii in care va fi protagonist.

Vladau nu trebuie sa se implice in niciun fel de relatie si sa nu fie vazut in tandreturi cu vreo femeie.

Greseala de a se lasa parada farmecelor unei alte femei, in afara de cele care vor fi selectate pentru emisiune,  are si un pret: 10.000 de euro.
Preselectiile pentru Burlacul sunt inca deschise.

Daca vrei sa-ti intalnesti dragostea vietii, daca vrei sa mergi în destinatii exotice si fascinante, daca vrei sa traiesti intens, atunci inscrie-te la casting online pe casting.a1.ro
Read More

SMS-uri si Mesaje de Florii

SMS-uri si Mesaje de Florii
Mesaje, urari si SMS-uri de Florii:

Pentru ca m-ai iubit cu gingasia unui ghiocel, pasiunea unui trandafir si caldura unei flori de camp iti urez un sincer La multi ani.

Cine poate spune ca nu am cea mai frumoasa floare langa mine?

Chiar si florile palesc in fata frumusetii sufletului tau! Sa fii sanatoasa si fericita!

De ziua ta frumoasa floare sa zambesti, sa spui ce vrei, sa razi cu gura pana la urechi, sa iubesti, sa le spui celor dragi ca ii iubesti, sa fii fericita si implinita. La Multi Ani!

E timpul sa renastem odata cu Primavara, e timpul sa spunem “La Multi Ani!” celei mai frumoase flori din viata noastra!
Esti o persoana minunata si vesela. Fata ta zambitoare si inima calda imi lumineaza ziua. Sper ca de Florii sa ai parte de o zi cum esti tu… minunata!

In drumul tau spre implinire imi doresc ca aceasta primavara sa fie dirijorul potrivit, sa te faca sa zambesti mai sincer, sa gandesti mai pur si sa iubesti cu mai multa daruire si pasiune. La Multi Ani de Florii!

Esti asemeni unei raze de soare intr-un noian de zapada, unui porumbel alb care isi face loc prin negura vremei, unui fir de floare care mijeste din pamantul inghetat, unei scantei de lumina din cerul azuriu, unei soapte de iubire din adancul sufletului meu. La Multi Ani!
Read More

Andreea Mantea nu il merita pe Stefan Stan

Andreea Mantea nu il merita pe Stefan Stan
Toată lumea aștepta să îi vadă în fața altarului, pentru a-și uni destinele, însă la câteva săptămâni după ce s-au logodit, Ștefan și Andreea au hotărât să-și spună ”adio”. Conform apropiaților artistului, relația lor nu mai mergea în ultima vreme, cuplul hotărând să se despartă.
Erau frumoși, și plănuiau să devină soț și soție. Însă destinul le-a rezervat altceva lui Ștefan Stan și Andrei Mantea.
”Ștefan și Andreea nu mai sunt împreună de luni, de când s-au întors în țară. Fuseseră plecați într-un mic concediu. Nu se mai înțelegeau de ceva vreme și au hotărât că este mai bine să se despartă”, ne-a declarat un prieten de-al artistului.
Ruptura intervine la doar puțin timp după ce ”Vocea României” o ceruse de soție pe prezentatoarea Kanal D. Se întâmpla la începutul lunii când Ştefan i-a pregătit o surpriză iubitei lui, pusă la cale alături de prieteni, dar şi de cei care trebuiau să le fie naşi, Cristian Popescu Piedone şi soţia lui.
Ştefan aşteptat-o pe brunetă la restaurant, i-a oferit un buchet superb de flori şi a îngenuncheat în faţa ei, cu un  superb inel de logodnă. Emoţionată, Andreea a spus "Da!". "E jumătatea veţii mele. Au fost foarte multe momente frumoase până acum în relaţia noastră. Dar acesta este unul important", declara Andreea Mantea.
Read More

Mutu este ruinat pentru o greseala din trecut

Mutu este ruinat pentru o greseala din trecut
Chelsea Londra, fosta echipa a lui Adrian Mutu si adversara a Stelei in optimile Europa League, a depus astazi un memoriu la FIFA impotriva clubului Juventus, in care solicita compensatii de mai multe milioane de lire sterline dupa ce acestia l-au legitimat pe atacant fara a avea acordul clubului Chelsea, care il concediase pentru consum de substante interzis.

Potrivit purtatorului de cuvant al lui Chelsea, "clubul va actiona pe toate caile legale pentru a-si recupera banii cuveniti si va continua sa faca asta pana ii va recupera", noteaza si Press Assoctiation.

Adrian Mutu a fost concediat de Chelsea in 2004, in urma testarii pozitive cu cocaina, iar dupa expirarea suspendarii a semnat cu Juventus Torino. Totusi, Mutu a semnat cu Juventus prin intermediul gruparii Livorno - care a actionat ca si intermediar, deoarece Juve depasise limita de jucatori extracomunitari, detaliu care poate ingreuna si mai mult procesul.

In cazul in care echipa lui Roman Abramovich va castiga la FIFA, Juventus l-ar putea da la randul ei in judecata pe Mutu pentru a-si recupera banii.

Instantele elvetiene l-au obligat pe Mutu sa plateasca daune compensatorii in valoare de 17,2 milioane de euro catre Chelsea, insa acesta nu a achitat suma, fapt care a dus la aceasta masura luata de clubul englez.

De asemenea, Chelsea a urmat toate caile legale pentru a recupera trei proprietati detinute de Mutu la Miami, acestea valorand cateva milioane de lire in total.

In prezent, Adrian Mutu evolueaza in Franta, la Ajaccio AC, echipa la care este remunerat cu 1 milion de euro.
Read More

Tratarea depresiei cu ceai de sunatoare

Tratarea depresiei cu ceai de sunatoare
Prima planta care trebuie luata in considerare pentru tratarea depresiei este sunatoarea. Exista dovezi sustinute de aproximatic 30 de cercetari stiintifice controlate care atesta faptul ca sunatoarea amelioreaza simptomele usoare pana la moderate ale depresiei. Un studiu efectuat in Germania a comparat 126 de pacienti ce consumau sunatoare cu 114 pacienti ce erau sub tratament cu Prozac si au constatat imbunatatiri similare la ambele grupuri. Doar 8% dintre cei ce consumau sunatoare au experimentat efecte adverse, comparativ cu 23% din grupul cu Prozac.

Doza uzuala recomandata de sunatoare ca tratament impotriva depresiei este de 300-400 mg  de 2-3 ori pe zi. Efectele adverse sunt rare si pot include: senzatia de gura uscata, ameteala, disconfort gastric si fotosensibilitate. Dozele ridicate pot impacta modul in care ficatul proceseaza anumite medicamente, inclusiv contraceptive orale, medicamente antiepileptice etc. Inainte de a consuma sunatoare in doze terapeutice, consultati un medic specialist.
Read More

Cine ar da atatia bani pe un ou?

Cine ar da atatia bani pe un ou?
Casa Christie's a vândut la licitaţie cel mai mare ou din lume cu preţul de 104.482 dolari.
Este vorba de un ou de 100 de ori mai mare decât un ou de găină. Are diametrul de 21 de centimetri şi înălţimea de 30 de centimetri.
Oul e fosilizat şi provine de la pasărea-elefant, cea mai mare care a existat pe Terra, şi a fost descoperit de arheologi la începutul secolului al XIX-lea. Această specie de pasăre avea înălţimea de trei metri şi a dispărut între secolele al XIII-lea şi al XVII-lea.
Nu a fost dat publicităţii numele celui care a cumpărat oul uriaş.
Read More

Pitbull si J.Lo lanseaza o piesa noua pe 8 mai

Pitbull si J.Lo lanseaza o piesa noua pe 8 mai
Lui Pitbull, dar şi lui J.Lo se pare că le prieşte munca în echipă. Amândoi au înregistrat câteva piese ce au ajuns rapid în topuri, deci de ce s-ar opri aici?

Piesa “Live It Up” va fi lansată oficial pe 8 mai şi face parte de pe cel de-al zecelea album de studio al divei latino, material care încă nu a primit nici un titlu şi nici o dată de lansare, dar se zvoneşte că va apărea în vară.  Până acum, J.Lo a intrat în studio alături de Chris Brown, care şi-a dorit o piesă cu ea pentru noul lui album, X, de producătorii The Cateracts sau rapperul Future. În plus, se pare că o vom vedea pe Jennifer Lopez interpretând piesa live, pentru prima oară, la American Idol, pe 16 mai, când va avea loc marea finală.

Odată cu revenirea pe scena muzicală din 2011, Jennifer Lopez a dat lovitura cu piesa “On the Floor”, intrând în top 3 al celor mai vizionate clipuri de pe Youtube cu aproape 700 de milioane de vizualizări.
Read More

Justin Bieber și-a tatuat un înger

Justin Bieber și-a tatuat un înger
Se tot zvonește că Justin Bieber s-a împăcat cu Selena Gomez, fosta lui iubită. Mai mult decât atât, acesta și-a făcut câteva tatuaje noi, printre care și un chip angelic, despre care cunoscuții și cei din presă au spus că este nimeni alta decât Selena Gomez. Puștiul vedetă de 19 ani spune că este vorba de un înger pe care l-a văzut în manualul celui care i-a făcut tatuajele și pentru că i-a plăcut atât de mult l-a rugat să-l tatueze. Voi ce credeți? Vrea astfel să o recucerească pe fosta lui iubită?
Read More

Baietii de la Backstreet Boys au primit câte o stea

Baietii de la Backstreet Boys au primit câte o stea

Brian Littrell, AJ Mclean, Kevin Richardson, Howie Dorough şi Nick Carter, alias trupa Backstreet Boys, au primit câte o stea pe Bulevardul Celebrităţilor din Hollywood. 

După 20 de ani de când trupa BSB s-a lansat în peisajul muzical, băieţii au primit recent o stea pe Walk of Fame, bulevardul celebrităţilor, din Los Angeles, SUA.
"Am muncit toată viaţa pentru ca nimeni să nu calce pe mine, dar asta pot să accept", a declarat glumind Brian Littrell, unul dintre membrii trupei Backstreet Boys, referitor la steaua sa de pe Hollywood Walk of Fame.
Brian compune formaţia alături de AJ Mclean, Kevin Richardson, Howie Dorough şi Nick Carter, iar această perioadă este plină pentru cei cinci băieţi, care pregătesc un album nou şi un turneu. De asemenea, ei au acceptat să realizeze un documentar în care vor dezvălui totul despre trupă.

Deşi lucrurile s-au schimbat mult de când băieţii s-au lansat, în anii '90, ei speră că încă au fani "traditionalişti" dispuşi să le cumpere muzica. Luna viitoare, trupa va susţine un turneu în China şi încă lucrează la noul album, căruia nu i-au găsit încă titlu.

Read More

Extragerile Loto 25 aprilie 2013, report

Extragerile Loto 25 aprilie 2013, report
Astazi joi 25 aprilie vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc.
Iata numerele extrase joi, 25 aprilie 2013, in emisiunea “Lozul cel mare”, de la TVR1: Loto 6/49: 37, 34, 26, 18, 40, 11; Loto 5/40: 21, 9, 34, 20, 29, 5; Joker: 2, 30, 13, 38, 34/12; Noroc: 8076972; Noroc Plus: 475985; Super Noroc: 559836.
In afara premiului ramas in joc la categoria I la Loto 6/49, de peste 26,3 milioane lei, la Noroc e pus la bataie, la extragerea de joi, 25 aprilie, un report cumulat de peste 2,3 milioane lei (aproximativ 530.000 euro).
De asemenea, potrivit Loteriei Nationale, la categoria I a jocului Joker reportul la extragerea de joi depaseste 3,4 milioane lei (peste 780.000 de euro), iar la Noroc Plus, la aceeasi categorie, reportul e de peste 66.380 lei.

Read More

Borussia Dortmund invinge REAL MADRID cu 4-1

Borussia Dortmund invinge REAL MADRID cu 4-1

Maşina germană de fotbal şi-a arătat supremaţia şi în cealaltă semifinală a Ligii Campionilor. Borussia Dortmund s-a impus cu 4-1 în faţa Realului, astfel că, în locul unui El Clasico Madrid-Barcelona, sunt şanse mari să avem un meci de Bundesliga în finala Champions League. 

8-1 este scorul după prima manşă a războiului germano-spaniol din semifinalele Ligii Campionilor. După neverosimilul Bayern - Barcelona 4-0, a urmat un nou şoc. Real Madrid a pierdut cu 1-4 partida cu Borussia Dortmund astfel că finala Ligii Campionilor din acest an are mari şanse să fie un duel 100% german. Eroul serii a fost un polonez. Lewandowski a marcat toate cele patru goluri în poarta madrilenilor. A reluat din patru metri în debutul partidei, a mărit avantajul imediat după pauză dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, a arătat că poate înscrie şi spectaculos şi nu a avut emoţii nici de la punctul de la 11 metri. Singurul gol al oaspeţilor a fost marcat de Cristiano Ronaldo, dintr-o gafă uriaşă a germanilor. Chiar dacă au forţat măcar limitarea proprţiilor scorului, madrilenii nu au mai reuşit să marcheze niciun gol, astfel că Borussia, echipă care a câştigat patru puncte cu Real Madrid şi în dubla din grupe, devine mare favorită pentru finala Ligii Campionilor din Anglia.
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (Grosskreutz '83), Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Gundogan (Schieber '90+2) - Götze, Reus, Blaszczykowski (Kehl '82) - Lewandowski. Antrenor: Jurgen Klopp
Real Madrid: Diego López - Sergio Ramos, Pepe, Varane, Coentrao - Xabi Alonso (Kaka '80), Khedira - Özil, C.Ronaldo, Modric (Di Maria '68) - Higuaín (Benzema '68). Antrenor: Jose Mourinho
Cartonaşe galbene: Lewandowski '70 / Khedira '54, Ozil '64, Ramos '90+2
Meciul a fost arbitrat de Björn Kuipers, din Olanda, ajutat la cele două linii de Sander van Roekel şi Erwin Zeinstra, în timp ce rezervă a fost Berry Simons.
Asistenţii suplimentari pentru acest meci au fost Pol van Boekel şi Richard Liesveld. Partida retur va avea loc, marţi, 30 aprilie.

 

Read More

Cum verificam ouale daca sunt proaspete?

Cum verificam ouale daca sunt proaspete?
Ouăle sunt o sursă importantă de proteine, aminoacizi, vitamine a și B6, acid folic, fier, fosfor, potasiu și calciu de aceea nu ar trebui să lipsească din alimentație.
Pentru a verifica dacă ouăle pe care le consumați sunt proaspete aveți nevoie doar de un vas cu apă rece în care să puneți oul:
1. dacă este un ou foarte proaspăt, se va scufunda în apă și va rămâne la fundul vasului pe o parte
2. dacă oul are 2 săptămâni se va scufunda și va rămâne la fundul vasului, însă se va ridica puțin dintr-o parte
3. un ou vechi de 3 săptămâni va sta puțin mai sus de fundul vasului puțin mai ridicat dintr-o parte
4. un ou de 4 săptămâni va pluti la suprafața apei
 
Read More