Accesoriu care transforma iPhone-ul intr-un microscop

Bodelin, o companie americană specializată în aparatură pentru cercetarea științifică, a creat ProScope, un accesoriu care îți transformă iPhone-ul într-un adevărat microscop. Foarte important de precizat este faptul că acest dispozitiv se apropie foarte mult de performanțele unui microscop de laborator.
ProScope vine acum și cu un accesoriu prin care poate funcționa și sub apă. Accesoriul Proscope costă în jur de 150 de dolari, iar pachetul care îl ajută să fie rezistent subacvativ este în jur de 40 de dolari.
Aparatul ProScope se montează ca o carcasă pe telefonul Apple, iar lentila este poziționată în dreptul camerei smartphone-ului. Lentilele sunt capabile să mărească de până la 80 de ori, potrivit celor care l-au conceput.
De asemenea, există și un mic inel cu ajutorul căruia puteți regla luminozitatea. Accesoriul pentru amatorii de știință, care vor să aibă un microscop mobil, are baterie proprie și nu o consumă pe cea a telefonului decât pentru operațiunile de filmare sau fotografiere a imaginilor. O încărcare, care se face printr-un cablu USB, ajunge pentru o utilizare de aproximativ două ore.
Microscopul este compatibil cu modele de iPhone 4, 4S și 5, precum și cu iPod Touch și se poate adapta chiar și la iPad.

Author:

Facebook Comment