Afinele, un miracol din natura

Datorită numeroaselor boli tratate, afinele sunt considerate un adevărat dar al naturii pentru noi, pămantenii. Aceste fructe erau folosite de șamani și vrăjitori pentru vindecarea celor mai grave boli, cu secole în urmă.

Ce conțin

Afinele conțin acizi organici, cum ar fi acidul citric, lactic, oxalic și malic, avand o compoziţie unică ce determină în mare măsură proprietățile sale terapeutice unice. In plus, afinele sunt o sursă esențială de minerale: fier, potasiu, mangan, cupru, sulf, fosfor, zinc și crom. Dacă ne referim la conținutul de mangan, putem spune cu siguranță că afinele nu au egal în randul plantelor şi al altor fructe. Pe langă acestea, în afine sunt prezente și vitaminele A, B, C și PP, taninuri, alcool și ulei esențial. Frunzele de afine au și ele o compoziție care ajută foarte mult în tratarea a numeroase boli, precum diabetul zaharat.

Proprietăţi medicinale 

Un vechi proverb rusesc spune că, dacă oamenii ar consuma zilnic afine, medicii ar exista degeaba. Să aflăm care este secretul unui astfel de efect curativ asupra organismului nostru.

●Afinele ajută la normalizarea digestiei, fiind folosite  atat în tratarea constipației, cat și a diareii.

●Beneficii inestimabile au fructele de afin pentru pacienţii cu diabet zaharat. Decoctul din fructe ori frunze uscate reduce cantitatea de zahăr din sange și stimulează funcţionarea corectă a pancreasului.

● Consumul acestor fructe bogate în antioxidanţi reduce riscul de boli cardiovasculare, protejand pereţii vasculari. Specialiștii recomandă utilizarea de afine şi mure pentru prevenirea infarctului miocardic.  

● Consumul de afine este util în tratarea infecţiilor urinare.

● Dacă vrei să scapi de litiaza renală, mănancă afine, dar ai grijă să bei zilnic și un decoct din frunze (două linguriţe cu frunze uscate la 500 ml de apă).

● Afinele îmbunătăţesc circulaţia şi stimulează regenerarea celulelor de la nivelul retinei. 

● Aftele dispar dacă mesteci fructe de afin. 

● Afinele sunt un bun dezinfectant al căilor biliare, utile în caz de insuficienţă biliară.

● Afinele sunt utile şi în caz de anxietate, nervozitate. Dacă traversezi o perioadă stresantă, consumă afine şi vei vedea că te ajută foarte mult să te relaxezi.

● Conform unor studii recente, afinele previn boala Alzheimer, sporind performanţele intelectuale și îmbunătățind semnificativ memoria.


Author:

Facebook Comment