Ai febra musculara? Ce trebuie sa mananci

Calmarea febrei musculare dupa efort fizic este la fel de importanta ca si antrenamentul in sine. Exista nutrienti care au ca efect diminuarea febrei musculare care te vor ajuta sa te simti mult mai repede in forma maxima si vor accela procesul de recuperare prin care trece musculatura dupa un efort fizic.
Cea mai utila pentru musculatura, dupa efort, este vitamina C si asta pentru ca aceasta vitamina este fundamentala in procesul de generare a colagenului.
Vitamina C are un rol fundamental in procesul de respiratie celulara, intervine in procesele de regenerare, mai ales ale celor care au loc in musculatura si la nivelul pielii. Dupa effort fizic sunt necesare circa 60 de miligrame de vitamina C. Adica o portie de broccoli sau o portocala.
Vitamina E este a doua vitamina utila, dat fiind faptul ca are capacitatea de a proteja fibra musculara de efectul toxic al produsilor care apar dupa efort fizic. Ideal este sa consumi alimente care iti aduc o doza de 15 miligrame de vitamina E (circa 30% din necesarul zilnic de vitamina E), dupa o sesiune de fitness. Adica o portie de spanac, patru-cinci nuci sau alte legume cu frunze verzi.
Esential pentru refacerea musculara este si magneziul. In absenta necesarului zilnic de magneziu musculatura are de suferit pentru ca fibra musculata nu se poate regenera.
In plus, magneziul este mineralul fundamental necesar in sinteza proteinelor, iar proteinele sunt esentiale pentru structura fibrei musculare. Organismul are nevoie de 320 de miligrame de magneziu, zilnic, in cazul femeilor si 419 miligrame in cazul barbatilor.
Doza zilnica de magneziu o poti avea mancand seminte de dovleac, neprajite, soia, somon, fasole si seminte de floarea soarelui, dar si cat mai multe legume verzi.

Author:

Facebook Comment