Ai mainile si picioarele reci? Remedii

Degetele tale sunt reci indiferent de anotimp? O vorba din batrani zice ca esti o persoana sincera. Doctorul insa ar putea spune ca ai probleme cu circulatia sangelui la extremitati. Vestea buna este ca sunt remedii eficiente care te pot ajuta sa te incalzesti.

Senzatia de frig de la nivelul mainilor si a picioarelor este insotita de multe ori de amorteli, de furnicaturi si chiar de durere si tulburari de culoare a pielii. Iata cum poti reduce aceste simptome neplacute!

Ghimbir si ardei pentru circulatie

Iti place ghimbirul? Savureaza-i gustul special ori de cate ori ai ocazia. Poti rezolva cel putin doua probleme consumand ghimbir ca atare sau sub forma de ceaiuri. Te ajuta sa previi racelile si sa imbunatatesti circulatia sangelui din tot corpul.

Daca ai ulei esential de ghimbir in casa, amesteca 25 de picaturi cu 50 de ml de ulei de masline si fa masaje usoare la maini si picioare. Vei vedea cat de repede se schimba culoarea degetelor! Condimenteaza mancarea cu ardei iute ori cu piper, pentru ca au acelasi efect de incalzire.

Usturoiul regleaza temperatura corpului

Daca te sti cu mainile si picioarele reci in tot timpul anului, mananca usturoi aproape zilnic. Substantele cu sulf din usturoi au efect protector asupra vaselor de sange de la nivelul degetelor si regleaza tensiunea arteriala si temperatura corpului.

Il poti consuma ca atare, 2 catei de usturoi cruzi zdrobiti pe zi, sau sub forma de tinctura, 10 picaturi, de 2 ori pe zi. Medicul fitoterapeut iti poate recomanda si capsule cu usturoi, 1-2 pe zi, in cure de cate 2 saptamani.

Info: Poti preveni acest sindrom facand miscare zilnic si evitand gesturile nesanatoase, ca statul picior peste picior. E bine sa scapi de kilogramele in exces, pentru ca ingreuneaza si ele circulatia periferica.

Atentie la efectele adverse

Excesele nu fac bine nici cand vorbim de leacurile din natura. Plantele care stimuleaza circulatia si fluidifica sangele pot declansa hemoragii. In plus, trebuie sa respecti indicatiile medicului, in special cand iei medicamente pentru alte boli.

Author:

Facebook Comment