Aloe vera intareste sistemul imunitar

Efectele acestei plante se datoreaza numeroaselor substante active pe care le contine. Astfel, aloe vera contine 20 din cei 22 de aminoacizi din structura corpului uman, inclusiv 7 din cei 8 aminoacizi esentiali, care nu pot fi sintetizati de organism.

Planta mai contine 20 de minerale (calciu, potasiu, fosfor, cupru, fier, sodiu, clor, zinc, magneziu etc.). Aloe vera este singura planta din lume care contine vitamina B12.

Remarcabil este însa faptul ca toate aceste componente ale gelului de aloe nu actioneaza independent. De exemplu, s-a constatat ca vitamina B12 este absorbita numai daca aceasta vitamina este deficitara în organism. La fel, efectele purgative sunt remarcate numai în cazurile în care organismul se confrunta cu o constipatie sau daca este necesara eliminarea unor toxine.

Aloe vera poate fi administrata intern, sub forma de gel extras din frunza dupa decojirea partii verzi. Astfel, stimuleaza digestia, circulatia sanguina, limfatica, functia ficatului si activitatea rinichilor. De asemenea, are un efect biostimulator pentru sistemul imunitar.

Aplicata local, sub forma de unguente, aloe înlatura durerile reumatismale. Pentru un tratament complex împotriva reumatismului, se administreaza si intern, pentru a împiedica depunerea calciului pe articulatiile inflamate.

De ce este buna

1. Are capacitatea de a penetra tesuturile pana la al saptelea nivel 

2. Impiedica infectiile, prin proprietatile ei antibacteriene si antiparazitare

3. Stimuleaza regenerarea celulara

4. Este o planta antistres

5. Este un bun detoxifiant, prin efectul ei purgativ

Gelul, contra conjunctivitei

Gelul de aloe este supranumit „picatura de ochi a secolului XXI”. Efectele lui în tratamentul afectiunilor oculare sunt cu adevarat spectaculoase. Reduce opacifierea cristalinului, în cazul cataractei. Imbunatateste vederea în cazul miopiei si al hipermetropiei. Vindeca conjunctivitele, blefarite, dar si alte afectiuni oculare.

Cicatrizeaza ulcerul

Prin efectul de stimulare a regenerarii celulare, aloe vera permite cicatrizarea rapida a ulcerului gastro-duodenal. Absoarbe acidul clorhidric în exces si are un efect antibacterian, împotriva Helicobacter Pilori, bacterie responsabila de declansarea ulcerului duodenal.

Calmeaza crizele de astm

Aceasta planta scade secretia bronsica si are un efect bronhodilatator, datorita substantelor antiinflamatoare pe care le contine. Efectele ei benefice sunt recunoscute si în domeniul bolilor dermatologice. Aplicat local, sub forma de unguent, gelul de aloe permite vindecarea temporara a leziunilor în cazurile de psoriazis.

Author:

Facebook Comment