Becali vrea sa se opereze in strainatate

Tribunalul Constanţa a dispus luni dimineaţă efectuarea unei expertize medico-legale în cazul lui Gigi Becali. Această decizie vine ca urmare a unei solicitări făcute de avocaţii acestuia pentru întreruperea pedepsei lui Gigi Becali, ca acesta să se poată opera în străinătate. Becali susţine că afecţiunea de care suferă nu se poate trata în închisoare.
Gigi Becali s-a prezentat la tribunal în jurul orei 09.00. El purta un guler cervical, pe care susţine că nu este lăsat să îl poarte în închisoare. Acest lucru i-ar agrava afecţiunea şi i-ar provoca dureri cumplite. Următorul termen în care se va stabili dacă Becali va putea ieşi din închisoare pentru a se opera în străinătate va fi pe data de 29 ianuarie, informează Mediafax.
"Eu cer întreruperea pedepsei pentru o afecţiune care nu poate fi tratată în regim penitenciar. M-am hotărât să fac operaţia (n.r. la coloana cervicală). Am dureri mari, nu pot dormi noaptea. Vreau să fac această operaţie în străinătate, nu în România", a spus Gigi Becali în faţa instanţei.
El a precizat că suferă de această afecţiune de aproximativ 20-25 de ani, iar în tot acest timp a încercat să o trateze cu diverse remedii, inclusiv naturiste - venin de albine -, dar tratamentele efectuate nu au avut rezultate.
Becali a mai afirmat că a mers şi la o clinică specializată din Germania, iar medicii i-au spus că dacă nu se operează există riscul ca într-o zi să nu se mai poată mişca.
De asemenea, el a susţinut că, în urmă cu mai mulţi ani, a fost consultat şi de un medic din SUA, care i-a recomandat tot o intervenţie chirurgicală, spunându-i că cel mai indicat este efectuarea acesteia în SUA.
Gigi Becali a susţinut că a amânat intervenţia, pentru că este dificilă şi pentru că i s-a spus că medicina evoluează şi pot apărea noi tehnici de tratament.
Becali s-a arătat nemulţumit de faptul că deocamdată nu i s-a permis să iasă din penitenciar, deşi legea îi permite să aibă 30 de zile libere la un an de executare a pedepsei, el efectuând până acum aproape nouă luni de detenţie.
"ANP funcţionează ca o sectă militară, pe care nu o interesează legile statului. Trebuia să am până acum 20 de zile de ieşire din penitenciar şi mi-au spus că nu reprezintă un stimulent", a spus Becali.
Ulterior, judecătoarea de la Tribunalul Constanţa a dispus efectuarea unei expertize medico-legale, care va fi făcută de Serviciul de Medicină Legală, aceasta urmând să stabilească dacă Becali suferă de o boală gravă, dacă această afecţiunea poate sau nu să fie tratată în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau în reţeaua medicală a Ministerului Sănătăţii şi dacă boala face imposibilă executarea pedepsei.
Instanţa a stabilit următorul termen pentru 29 ianuarie, când se va stabili dacă Becali va fi eliberat sau nu din închisoare pentru tratament medical.
La ieşirea din sediul Tribunalului Constanţa, avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, a spus că este nemulţumit de modul în care este tratat clientul său.
"Aţi văzut cum l-au adus în sală? La regim deschis diferenţa constă în gradul de libertate şi de mişcare, în regim deschis te poţi deplasa în afara penitenciarului fără pază", a spus Bogdan Vlad.
În 30 decembrie, Gigi Becali a formulat o cerere de eliberare din închisoare pe motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării.
Gigi Becali a fost transferat, în 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. El a revenit în penitenciar după şase zile.

Author:

Facebook Comment