Ce beneficii are apa oxigenata

Peroxidul de hidrogen este singurul germicid compus doar din apă și oxigen. La fel ca ozonul, omoară organismele patologice prin oxidare. Apa oxigenată este considerată cel mai sigur lichid natural eficient de sanitizare. Omoară microorganisme prin oxidarea lor, care poate fi descrisa ca un proces de ardere controlată. Când face reacție cu material organic, se descompune în apă și oxigen.

1.    Inălbirea hainelor – O alternativa la înălbitor : Adăugați o cană de Peroxid la hainele albe pentru a le albi. Peroxidul este foarte bun la eliminarea petelor de sange de pe haine si covoare. Dacă este pată de sange pe haina, turnați pe pată și lăsați să stea cateva minute, apoi frecați și clătiți cu apă rece. Repetați dacă e nevoie.

2.    Sănătate – Corpul produce Peroxid de Hidrogen pentru a lupta împotriva infecțiilor și trebuie să fie prezent ca sistemul imunitar să funcționeze corect. Celulele albe sunt cunoscute ca leucocite. O subclasa de leucocite, neutrofilele produc peroxid de hidrogen ca prima linie de apărare împotriva toxinelor, paraziților, bacteriilor, virușilor și ciupercilor. 

3.    Baie detoxifiantă revigoratoare – folosiți aproximativ 2 litri de apă oxigenată 3% la o cadă cu apă caldă. Scufundati-va timp de ½ ora adăugand apă caldă pentru menținerea temperaturei optime. 

4.    Ciuperci de pe picioare – pentru a curăța ciupercile, spray-ați un amestec  50-50 de apă oxigenată și apă (mai ales pe degete) și lăsați să se usuce.

5.    Irigator – adăugați 2 dopuri de apă oxigenată în apă caldă distilată de 1-2 ori pe săptămănă pentru a elimina și infecțiile de micoze cronice. 

6.    Clisma sau spălătură intestinală – Pentru spălături intestinale adăugați o cană 3% apă oxigenată la aproximativ 19 litri. Pentru o clismă, folosiți o linguriță la un litru de apă distilată.

 

7.    Infecții –Inmuiați orice infecție sau tăietură în 3% pentru 5-10 minute de mai multe ori pe zi. Chiar si gangrene care nu au tratament au fost vindecate prin înmuiere în peroxid de hidrogen. Pune jumătate de sticlă de peroxid de hidrogen în apa de baie pentru a scăpa de ciuperci sau alte infecții ale pielii. 

8.    Acarieni – Pacienți au raportat că peroxidul a omorat acarieni de pe piele. Aplică pe piele de cateva ori la interval de cateva minute cu rezultate magnifice. 

9.    Infecții ale sinusurilor – O lingură de 3% peroxid de hidrogen de o cană cu apă neclorinată poate fi folosită ca spray nazal. In funcție de problemă, persoana va trebui sa ajusteze cantitatea de peroxid folosită. 

10.    Ingrijirea rănilor –peroxidul 3% este folosit in scop medical pentru curațirea rănilor, îndepărtarea țesutului mort, și oral ca un agent de debridare. Peroxidul opreste și sangerările vaselor mici. Anumite surse recomandă înmuierea infecțiilor sau tăieturilor pentru 5 sau 10 minute de mai multe ori pe zi. Totuși, spălatul și clătitul sunt suficiente. N-ar trebui să lași soluția pe rană deschisă pentru o perioada lungă, ca multe antiseptice oxidative. Peroxidul cauzeaza pagube minore țesutului în răni deschise, în consecință trebuie folosit cu grijă.

Ingrijire personală

Spălături în gură / Ingrijirea dinților

Proprietăți vindecătoare: Luați un capac plin și țineți-l în gură 10 minute, apoi scuipați. Dinții vor fi mai albi și nu vezi mai avea problema ”ulcerații bucale”. 

11.    Apă de gură : Multă lume nu realizează că peroxidul poate fi o apă de gură eficientă și ieftină.  Adăugați la peroxidul tip 3% și clorfilă lichidă pentru aromă dacă doriți.

 

12.    Pastă de dinți – folosiți bicarbonat de sodiu si adăugați destula apă oxigenată să faceți o pastă.

13.    Periuță de dinți – sau, doar înmuiați periuța în 3% H2O2 și periați. Inmuiați periuța în H2O2 pentru a o pastra ferită de microbi. 

14.    Dureri de dinți – Hidroxidul nu este un calmant pentru dureri, dar totuși, ca și agent antiviral și antimicotic este eficient în tratarea agentului cauzator de infecție. Urmatoarele sunt din experiența mea personala:  Medicul meu dentist vroia sa-mi faca un canal considerand ca dintele va muri, fiind inflamat. Am simțit un discomfort dar am zis medicului că îi voi da șansa să se vindece. Am uns cu apă oxigenată de mai multe ori pe zi si de asemenea cu ulei de cocos o dată pe zi. Discomfortul a plecat și n-am mai avut probleme cu dintele. 

15.    Inălbirea dinților – Folosesc H2O2 ca apă de gură de un timp. Observ că dinții mei s-au înălbit frumos și fără efort. Obișniam să plătesc atat de mult pentru spălare profesională, cutele acelea urate și dungile deranjante...trăim și învățăm. 

16.    Deschiderea culorii părului – Peroxidul este un agent de înălbire și este folosit pentru deschiderea culorii părului. Diluează peroxidul de hidrogen cu apă (50/50) și sprayaza soluția pe părul umed dupa un duș și piaptănă. Nu vei avea părul ars de peroxid cum se întamplă cu multe produse, ci accente mai naturale dacă ai păr șaten, pierdut sau blond-”murdar”. Se deschide gradual deci nu e o schimbare drastică. 

17.    Lentile de contact – Peroxidul e folosit in soluția de curățare fără frecare CIBA Vision’s Clear Care datorită potențialului de a descompune proteinele care se formeaza pe lentilă din cauza răspunsului imunitar al ochiului, rezultand în confort mai bun celor cu ochi sensibili. 

18.    Peroxid direct sau diluat – Curățați tejghele și parți de sus ale meselor cu H2O2 pentru a distruge microbii și a lăsa un miros proaspat. Se poate aplica pe carpă sau spraya. Se poate curăța sticlă și oglinzi fără a lăsa pete. Se poate folosi sprayul pentru a curăța interiorul frigiderului sau cutiile în care își duc copiii masa la școală. 

19.    Spălătorul de vase – adăugați aprox. 30 ml de 3% în soluția de spălat vase. 

20.    Mucegai - Curățați cu peroxid de hidrogen cand casa a fost invadată de mucegai.

Author:

Facebook Comment