Ce beneficii are regele fructelor, Mango

Mango este denumit si regele fructelor, nu doar datorita gustului sau puternic, dar si a multiplelor beneficii pe care le ofera.

Iata 10 motive pentru care sa consumi mango mai des:

1. Lupta cu cancerul

Studiile au aratat ca mango contine niste compusi antioxidanti care se pare ca protejeaza impotriva cancerului de colon, san, prostata si a leucemiei. Acesti compusi includ quercitina, izoquercitrina (cu efect antihipertensiv), astragalina, fisetina, acid galic si galat de metil.

2. Scade colesterolul si protejeaza inima

Datorita continutului ridicat de fibre solubile, pectina si vitamina C, mango scade nivelul colesterolului rau (LDL). Avand in vedere ca mango este bogat in potasiu, acesta poate ajuta la scaderea tensiunii. Fiind o sursa importanta de vitamina A, vitamina E si seleniu, mango ajuta si la protectia impotriva bolilor de inima.

3. Mentine pielea sanatoasa

Mango este  o sursa grozava de vitamina A care ajuta la mentinerea sanatatii pielii, a oaselor, dar si a vederii.

4. Te ajuta sa slabesti

Mango contine o multime de vitamine si nutrienti care mentin senzatia de satietate mult timp. De asemenea, este bogat in fibre care imbunatatesc digestia si ajuta la arderea mai rapida a caloriilor.

5. Combate diabetul

Mango normalizeaza nivelurile de insulina din sange. Indicele glicemic al mango-ului este mediu, intre 41-60, prin urmare acest fruct nu iti va creste semnificativ glicemia.

6. Creste libidoul

Mango mai este numit si fructul iubirii datorita proprietatilor afrodisiace.

7. Protejeaza vederea

O ceasca de mango feliat contine 25% din necesarul zilnic de vitamina A. Aceast este esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor.

8. Ajuta digestia

Mango contine enzime digestive care ajuta la descompunerea proteinelor si sustine o buna functionare a sistemului digestiv.

Datorita continutului ridicat de fibre, te poate ajuta si in combaterea constipatiei. Consumul a doua mango mici in care samanta inca nu s-a format in intregime, alaturi de niste sare si miere reprezinta un remediu foarte eficient impotriva diareei, dizenteriei, greturilor, dispepsiei cronice, indigestiei si constipatiei.

9. Intareste sistemul imunitar

Combinatia de vitamina C, vitamina A si inca 25 de tipuri de carotenoide iti asigura o imunitate de fier.

10. Combate anemia

Mango este bogat in fier, de aceea este un bun remediu natural pentru anemie. Femeile aflate la menopauza care consuma mango isi cresc atat nivelul de fier cat si pe cel de calciu.

Author:

Facebook Comment