Ce trateaza ceaiul de musetel

Ceaiul de musetel are un gust foarte placut si o aroma linistitoare, dar totodata prezinta prorpietati medicinale recunoscute inca din timpuri stravechi.

Beneficiile ceaiului de musetel ar trebui cunoscute de fiecare: elimina stresul oxidativ si radicalii liberi, are proprietati antialergice, antispastice, avand proprietati medicinale si pe mucoasa digestiva.

Aceste efecte pozitive ale ceaiului de musetel sunt redate atat prin uz intern, cat si prin uz extern.


Uz intern al ceaiului de musetel - infuzie

Ceaiul se prepara astfel: se toarna peste un plic de ceai de musetel o cana de apa (la un minut dupa ce a clocotit pentru a nu fi foarte fierbinte si a modifica proprietatile ceaiului) si se lasa la infuzat 5-8 minute. Se adauga zahar si lamaie dupa gust.

Se pot consuma intre una si 4 cani de ceai de musetel pe zi, depreferabil cadut si inainte de masa pentru un mai bun contact cu mucoasele digestive.


Efectele ceaiului de musetel pentru uz intern:

- Imbunatateste digestia si absorbtia la nivel intestinal, avand efecte calmante asupra mucoaselor digestive;

- ceaiul de musetel regleaza secretia sucurilor digestive, fiind util pentru cei care acuza dureri de stomac sau arsuri la stomac;

- are proprietati antispastice si regleaza motilitatea intestinala (miscarile intestinelor), ceaiul de musetel fiind astfel util in diaree sau crampe abdominale;

- avand proprietati antispastice, ceaiul de musetel intervine pe toata musculatura avand efect de relaxare: previne crampele musculare (“carceii”), crampele din litiaza renala (sau microlitiaza), este util la cei cu senzatie de voma etc.

- ceaiul de musetel prezinta proprietati antibacteriene, fiind util in infectiile tractului digestiv si ale cailor aeriene (raceli frecvente);

intareste sistemul imunitar;

- are efect de detoxifiere;

- diminueaza pana la inhibitie alergiile usoare, ceaiul de musetel fiind recunoscut pentru puternice proprietati antialergice;

- reduce stresul oxidativ neutralizand radicalii liberi;

- are prorpietati anticancerigene;



Uzul extern al ceaiului de muşeţel - Soluţie concentrată

Solutia concentrata de ceai de musetel poate fi folosita in comprese, inhalatii, spalaturi locale si generale, cataplasme, clatirea cavitatii bucale etc. Aceasta se prepară astfel:

- se toarna 500 ml de apa fierbinte peste 5 pliculete de ceai de musetel si se lasa la infuzat 15-20 de minute.

- Recomandari: spalaturi vaginale, spalaturi pe corp in special pentru zonele iritate sau piele sensibila, spalaturi oculare, spalaturi ale urechii, clatirea gurii dupa spalarea pe dinti, clatirea parului etc.



Beneficiile ceaiului de musetel in uz extern:

- Reduce inflamatiile si iritatiile pielii;

- Se foloseste in spalaturi are ranilor superficiale avand efecte de regenerare si dezinfectare;

- Reduce manifestarile alergice ale pielii;

- Se foloseste pentru refacerea parului degradat si pentru a combate caderea parului;

- Solutia concentrata de ceai de musetel poate fi utilizata in spalaturile vaginale atunci cand exista o vaginoza;

- Ceaiul de musetel in uz extern poate fi folosit si pentru reducerea proceselor inflamatorii, avand efecte antibacteriene: inflamatii oculare, auditive, cutanate etc. Se recomanda intotdeauna asociat tratamentului indicat de medic.

- Are efecte protective impotriva radiatiilor. Ceaiul de musetel consumat zilnic va protejeaza organismul impotriva radioatiilor din mediul inconjurator: unde, telefon, calculator, televizor, radiatii solare etc.

Author:

Facebook Comment