Ce trucuri folosim pentru a scapa de cosuri

În perioada pubertăţii transpiri mult mai mult, apar coşurile, corpul tău se transformă, şi mai ai şi o grămadă de teme. Într-o astfel de perioadă, un coş este o adevărată tragedie!
Ştiai că peste 80% dintre adolescenţi se confruntă cu acneea? Poate că asta nu te face să te simţi mai bine, dar e bine de ştiut că acneea e ceva normal şi într-o bună zi va trece exact aşa cum a venit.
Acneea afectează mai tare băieţii, deoarece majoritatea acneei juvenile apare atunci când glandele sebacee hiperactive, stimulate de hormonul masculin androgen, se amestecă cu celulele de piele moartă şi astupă porii.
Desigur, şi fetele au parte de erupţii în mod regulat în fiecare lună, înainte de menstruaţie.
Iată cum să respingi atacul coşurilor:
Curaţă
Aplică de două ori pe zi o loţiune purificatoare pentru ten gras. Apoi, şterge pielea prin tamponare uşoară cu un prosop curat. Nu freca zonele cu probleme şi ai grijă ca prosopul să fie mereu curat.
Hidratează
Cu o crema hidratantă, fără grăsimi previi uscarea pielii. Este indicat să foloseşti o cremă  naturală, care să îţi hidrateze pielea şi să îi confere supleţe.
Gomaj săptămânal
Odată pe săptămână, un gomaj face minuni!  Foloseşte o cremă exfoliantă pentru a îndepărta detritusul care înfundă porii, ce duce la apariţia coşurilor.
Tratamente pentru coşuri cu produse din bucătărie
1. Când simţi că îţi apare un coş, înfăşoară un cub de gheaţă într-un prosop de hârtie şi ţine-l pe zona respectivă, timp de 10 minute.
2. Ceaiul de mentă are un efect miraculous împotriva coşurilor. Îţi împrospătează pielea şi reduce  inflamaţia.
3. Aplică pe faţă iaurt rece, timp de 5 minute, apoi clăteşte-te cu apă rece. Va absorbi grăsimea în exes şi bacteriile, iar în plus, îţi va oferi o senzaţie de înviorare.
4. Înmoaie puţină pâine în lapte. Aplică pe coş şi apoi las-o timp de 15 minute.
5. Dă un măr prin răzătoare şi amestecă-l cu două linguriţe de miere de albine. Aplică amestecul pe zona cu erupţii şi lasă-l să acţioneze timp de 10 minute. Clăteşte mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă rece.
6. Taie o felie subţire de cartof  şi fixeaz-o cu un plasture. Las-o să acţioneze peste noapte, iar dimineaţa clăteşte cu apă rece.
7. Taie o roşie şi masează-ţi faţa cu ea. Nu aplica pe coşurile deschide.
8. Taie un căţel de usturoi în două şi tamponează-l pe coş de două ori pe zi. Usturoiul distruge bacteriile şi cosurile. Nu aplica pe coşurile deschise.

Author:

Facebook Comment