Ce viteza trebuie ca sa putem calatori in timp?

Descoperire cu implicatii uluitoare, care rastoarna teoria lui Einstein: sunt particule – neutrinii, care depasesc viteza luminii. Diferenta este extrem de mica, insa “din punct de vedere conceptual este incredibil de importanta”. Va fi posibil oare sa calatorim in timp? Particulele care depasesc viteza luminii sunt neutrinii, particule subatomice elementare cu o masa foarte mica, create prin reactii nucleare.
Viteza luminii in vid, conform teoriei relativitatii restranse al lui Einstein, reprezinta valoarea limita a vitezei pe care o poate atinge un corp, indiferent de mediul in care se propaga. Valoarea sa este de 299.792,458 km/s.
Viteza neutrinilor, masurata de cercetatori, depaseste cu 6 km/s viteza luminii. “Altfel spus, intr-o «cursă de fond» de 730 de kilometri, particulele neutrino trec linia de sosire cu un avans de 20 de metri în fata luminii.
Si totusi, SF-ul de azi e de multe ori stiinta de maine, oamenii pot calatori in viitor milioane de ani pentru a repopula planeta. Odata ce vor fi construite nave spatiale ce pot calatori mai repede decat viteza luminii ,pe masura ce obiectele accelereaza in spatiu, timpul incetineste in jurul lor.
Timpul curge cu viteze diferite, in locuri diferite
"Desi pare, calatoriile in timp nu sunt imposibile. Eu cred in calatoria in timp. Calatoria in timp spre viitor. Timpul curge ca un rau si se pare ca fiecare dintre noi este luat de curent. Dar timpul curent este un altfel de rau: acesta curge cu viteze diferite si in locuri diferite, reprezentand cheia calatoriilor in viitor. Aceasta idee a fost propusa pentru prima data de Albert Einstein cu peste 100 de ani in urma. El a realizat ca ar trebui sa existe locuri unde timpul incetineste si altele in care viteza creste. Dovada ca el a avut dreptate este chiar deasupra capetelor noastre, sus in spatiu".

Author:

Facebook Comment