Potrivit unui studiu publicat in 1999 in “British Journal of Cancer”, extractele de ghimbir si cucurma stopeaza cresterea tumorilor canceroase.
Atunci cand sunt folosite impreuna, cele doua condimente au o actiune mai puternica datorita combinatiei de antioxidanti.
Citeste si: Beneficiile ghimbirului
Apara-te de cancerul la colon cu ajutorul ghimbirului
Mai jos va prezentam cele mai importante beneficii ale acestora:
Ghimbirul:
Este bogat in magneziu, vitamina B6 si vitamina C. Contine, de asemenea calciu, fosfor, zinc si o cantitate mica de fier.
Beneficiile ghimbirului:
- imbunatateste digestia
- imbunatateste absorbtia nutrientilor
- trateaza racelile
- reduce greata
- Reduce crampele abdominale
- reduce inflamatia si durerea articulatiilor
- imbunatateste circulatia sangelui
- ajuta la slabit
Cucurma:
Contine fier, potasiu, vitamina B6, vitamina C si calciu.
Beneficii:
- reduce infectia
- imbunatateste circulatia sangelui
imbunatateste digestia
- vindeca ranile
- creste imunitatea
- detoxifiaza ficatul
- scade colesterolul
- lupta cu radicalii liberi
- combate anemia
- lupta cu racelile
- amelioreaza durerea si inflamatia articulatiilor
Un studiu din 2010 publicat in ”Inflammation” a scos la iveala ca atat ghimbirul cat si cucurma au proprietati antiinflamatoare si sunt eficiente in combaterea artritei reumatoide.
O alta cercetare din 2011 publicata in “American Journal of Chinese Medicine” a aratat ca ghimbirul si cucurma protejeaza impotriva inflamatiei si a bolilor degenerative.
Cel mai bun mod in care pot fi folosite cele doua condimente, este sa le cumparati proaspete si sa va faceti ceai.
Reteta pentru ceai:
- 4 litri de apa fiarta
- O jumatate de ceasca de ghimbir tocat marunt
- O jumatate de ceasca de cucurma tocata marunt
- O lingura de coriandru
- O lingura de seminte de fenicul
Coriandrul si feniculul sunt folosite pentru a combate efectele de incalzire si uscaciune ale cucurmei. Daca folositi ghimbir si cucurma pudra folositi urmatoarele cantitati: un pahar de apa, un sfert de lingurita de pudra de cucurma si un sfert de lingurita de ghimbir pudra si cate o jumatate de lingurita de corinadru si de seminte de fenicul.