Condimentele care ne feresc de boli

Ghimbirul si cucurma sunt doua condimente inrudite care au statut de medicamente in medicina traditionala indiana.
Potrivit unui studiu publicat in 1999 in “British Journal of Cancer”, extractele de ghimbir si cucurma stopeaza cresterea tumorilor canceroase.
Atunci cand sunt folosite impreuna, cele doua condimente au o actiune mai puternica datorita combinatiei de antioxidanti.
Citeste si: Beneficiile ghimbirului
Apara-te de cancerul la colon cu ajutorul ghimbirului
Mai jos va prezentam cele mai importante beneficii ale acestora:
Ghimbirul:
Este bogat in magneziu, vitamina B6 si vitamina C. Contine, de asemenea calciu, fosfor, zinc si o cantitate mica de fier.
Beneficiile ghimbirului:
- imbunatateste digestia
- imbunatateste absorbtia nutrientilor
- trateaza racelile
- reduce greata
- Reduce crampele abdominale
- reduce inflamatia si durerea articulatiilor
- imbunatateste circulatia sangelui
- ajuta la slabit
Cucurma:
Contine fier, potasiu, vitamina B6, vitamina C si calciu.
Beneficii:
- reduce infectia
- imbunatateste circulatia sangelui
imbunatateste digestia
- vindeca ranile
- creste imunitatea
- detoxifiaza ficatul
- scade colesterolul
- lupta cu radicalii liberi
- combate anemia
- lupta cu racelile
- amelioreaza durerea si inflamatia articulatiilor
Un studiu din 2010 publicat in ”Inflammation” a scos la iveala ca atat ghimbirul cat si cucurma au proprietati antiinflamatoare si sunt eficiente in combaterea artritei reumatoide.
O alta cercetare din 2011 publicata in “American Journal of Chinese Medicine” a aratat ca ghimbirul si cucurma protejeaza impotriva inflamatiei si a bolilor degenerative.
Cel mai bun mod in care pot fi folosite cele doua condimente, este sa le cumparati proaspete si sa va faceti ceai.
Reteta pentru ceai:
- 4 litri de apa fiarta
- O jumatate de ceasca de ghimbir tocat marunt
- O jumatate de ceasca de cucurma tocata marunt
- O lingura de coriandru
- O lingura de seminte de fenicul
Coriandrul si feniculul sunt folosite pentru a combate efectele de incalzire si uscaciune ale cucurmei. Daca folositi ghimbir si cucurma pudra folositi urmatoarele cantitati: un pahar de apa, un sfert de lingurita de pudra de cucurma si un sfert de lingurita de ghimbir pudra si cate o jumatate de lingurita de corinadru si de seminte de fenicul.

Author:

Facebook Comment