Cum distingi o bijuterie autentica de un fals?

Cum poţi identifica dacă bijuteriile sunt din aur sau sunt falsuri?

  1. Purtaţi bijuteriile cel puţin o zi. Dacă veţi observa un semn sau orice fel de culoare pe pielea dvs în locul în care purtaţi bijuteria, în majoritatea cazurilor aceasta este un fals.
  2. Cu multă fineţe, împungeţi bijuteria cu o agrafă ascuţită, în cazul în care bijuteria este din aur adevărat, agrafa nu se va rupe deoarece aurul este un metal moale iar bijuteriile din aur fals sunt confecţionate din metal dur.
  3. Aşezaţi bijuteria lângă un magnet. Aurul adevărat nu se magnetizează. În cazul în care bijuteria se magnetizează, atunci este un fals.
  4. Frecaţi bijuteria de trei ori, cu ajutorul unei pânze, pentru a o curăţa. În cazul în care bijuteria este confecţionată din aur fals, pânza va îndepărta culoarea aurie de pe bijuterie.
  5. În cazul în care încă nu sunteţi siguri, luaţi bijuteriile din aur la cel mai apropiat magazin de bijuterii, pentru o examinare. Majoritatea pot efectua o examinare cu raze Rontgen asupra bijuteriilor şi de asemenea se poate verifica şi aurul, pentru a se da un răspuns cert.

Author:

Facebook Comment