Cum sa fii mai fermecator

Daca doresti sa fii fermecator, practica arta de a fermeca pe ceilalti. Dar ca sa practici aceasta arta, trebuie sa afli mai intai ce face in general o persoana fermecatoare. Exista anumite actiuni si comportamente prin care, daca vei tine cont si le vei pune in practica, ori de cate ori vei avea ocazia, puterea farmecului tau va face pur si simplu ravagii printre persoanele cu care interactionezi. Iata ce trebuie sa faci: Arata ca esti interesat intr-un mod natural de ceilalti. Nu este neaparat necesar sa iti placa orice persoana, dar macar ar trebui sa fii interesat sau fascinat intr-un anumit fel de acea persoana. Dezvolta-ti in acest sens capacitatile empatice si fii interesat de ceea ce simte celalalt. Invata sa adresezi intrebari intr-un mod politicos fara sa pari extrem de curios;
Aminteste-ti numele persoanelor pe care le-ai cunoscut pentru prima data. Este un efort destul de mare pentru majoritatea oamenilor, dar poti sa te folosesti in acest sens de un mic truc. Acest truc consta in a repeta numele imediat ce l-ai auzit. Apoi mai repeta-l o data in momentul in care te desparti de acea persoana. Castigul nu este doar ca iti vei aminti pe viitor numele acesteia, ci cu cat il repeti mai mult, cu atat acea persoana va simti ca o placi si exista mai multe sanse ca aceasta sa se deschida fata de tine.
Asuma-ti raportul cu o persoana necunoscuta. Asta inseamna sa poti vorbi cu un strain intr-o maniera foarte naturala si prietenoasa in acelasi mod in care ai vorbi cu o persoana pe care o cunosti de mult timp. Aceasta abordare te ajuta sa dispersezi stanjeneala caracteristica acestor situatii si sa grabesti procesul de cunoastere a celuilalt. Va rezulta o deschidere a celuilalt, acesta se va simti mult mai confortabil in prezenta ta, iar tu vai fi perceput ca o persoana calda si deschisa.
Dezvolta-ti simtul umorului (atentie, nu includ aici si umorul cu tenta vulgara). Mai mult decat pozitia sociala, a fi amuzant atrage oamenii ca un magnet. Fa in asa fel incat ceilalti sa rada si vei avea cu siguranta admiratori in randul lor. Nu toate persoanele amuzante au farmec, dar sunt originale, iar aceasta originalitate este un prim element si, in acelasi timp, un prim pas catre farmecul personal.
Zambeste cu ochii. Asa cum iti spuneam intr-un articol anterior, ochii si zambetul sunt doua unelte importante ale farmecului personal. Exista mai multe tipuri de zambet, dar cel mai sincer este considerat acela care impinge obrajii in sus spre ochi, senzatia fiind aceea ca zambesti cu ochii.
Motivul pentru care este considerat mai natural este ca, muschii antrenati in zambetul cu ochii, reactioneaza in mod involuntar. Ochii sunt, in acest mod, angajati intr-un zambet autentic si nu intr-un zambet de curtuazie. Cercetarile arata ca daca te uiti la o persoana si ii zambesti, aceasta va fi fermecata aproape instantaneu.
Controleaza-ti tonul vocii. Controlul tonului vocii tale este crucial. Sugestia este sa iti modulezi vocea incat aceasta sa fie blanda si calma, sa vorbesti articulat si clar proiectandu-ti vocea catre persoana cu care dicuti. Orice variatie de la un ton normal va da senzatia ca esti nesincer si lipsit de autenticitate.
Fii intelegator si pasional. Doar o persoana cu farmec are capacitatea unica de a se angaja cu toata fiinta sa in moment, are tendinta de a fi creativa si manifesta curiozitate. Este indicat sa manifesti intelegere, energie de viata si exuberanta in interactiunea cu ceilalti, pentru ca aceste manifestari sunt extrem de contagioase.
Ofera cu generozitate complimente altora, mai ales pentru a creste stima de sine a acestora. Alege ceva ce apreciezi la acea persoana si exprima-ti verbal aprecierea. Daca iti place cineva, gaseste un mod creativ de a-i spune acest lucru si spune-i imediat. Daca realizezi ca cineva depune mult efort pentru un anumit lucru, complimenteaza-l, chiar daca simti ca nu exista loc de imbunatatire in ceea ce face.
Accepta complimentele cu bunavointa. In general oamenii nu sunt buni in a primi complimente. De obicei devin incomozi si agitati si mormaie ceva de genul “nu e mare lucru”. Daca doresti sa fii fermecator, nu raspunde in acest mod. Primeste complimentul ca pe un cadou. Daca nu il accepti cu gratie, poti provoca o ofensa celui care ti-l ofera. Exista un cuvant magic pe care il poti folosi in acest context: “multumesc”.
Uneori, pentru a fi fermecator este suficient sa fii un bun ascultator. Pune luminile pe celalalt. Farmecul nu este intotdeauna o expresie exterioara, ci poate fi si una interioara. Lasa-l pe celalalt sa se angajeze intr-o discutie in care vorbeste mai mult despre el, despre ceva placut lui, despre ceva de care este pasionat. Manifestand interes prin ascultare activa il incurajezi sa se destainuie si sa iti impartaseasca lucruri din viata sa.
Fii matur si foloseste mereu un limbaj politicos. Transforma tot ce este negativ in pozitiv.
Incearca sa identifici persoanele din grup care manifesta nervozitate sau care sunt mai timide in relatiile sociale si ofera-le sansa de a se implica in discutie. Fii un facilitator social al comunicarii, fii persoana prin intermediul careia se cunosc oameni si, cu siguranta, vei ramane in amintirea lor.
A sti sa atingi pe celalalt este un alt atu puternic pentru farmecul personal. Este foarte important sa stii unde sa atingi, pentru ca sunt destule persoane care se pot simti inconfortabil cu atingerea. Nu este usor sa stapanesti arta de a atinge, este nevoie sa judeci foarte bine cat de confortabila sau nu este atingerea pe care doresti sa o faci. Foloseste totdeauna atingerile in zone neutre cum ar fi bratele, umerii, mainile si evitati zonele care pot avea conotatii prea intime. Atinge usor si scurt, o atingere persistenta poate fi disconfortanta. Utilizata in mod corespunzator, arta de a atinge poate deveni extrem de fermecatoare.
O parte importanta a farmecului tau personal este aspectul fizic. O vestimentatie si o ingrijire corporala adecvata isi vor oferi premisele de a te simti increzator in tine, iar cand esti increzator in tine iti va fi mai usor sa ii faci pe ceilalti sa se simta bine.
Daca vrei sa fii perceput ca o persoana fermecatoare, fa ca atitudinea ta de baza sa fie una pozitiva si entuziasta.

Author:

Facebook Comment