Cum scap de sughit? Leacuri naturale pentru sughit

Tiineti-va respiratia. Cea mai la îndemana metoda de a scapa de sughit este retinerea pentru un timp a respiratiei. Astfel, miscarea muschiului diafragm va fi împiedicata pentru scurt timp, evitandu-se spasmul acestuia si implicit oprindu-se producerea sughitului.
Consumati ceai de marar. Un ceai foarte bun care opreste sughitul este cel de seminte de marar. Opariti o lingurita de seminte cu 250 ml apa clocotita, timp de 3 minute, apoi beti acest ceai neîndulcit.

Beti apa rece. Crizele de sughit vor trece rapid daca veti bea cu sorbituri mici putina apa rece sau daca veti suge un cub de gheata. De asemenea, o alta varianta este sa beti apa pe partea cealalta a buzei paharului, tinand capul aplecat.

Mancati chimen. Un remediu simplu si foarte eficient contra sughitului este sa înghititi o lingurita de chimen, cu putina apa, fara a mesteca planta. Veti fi uimiti, dar tratamentul da rezultate foarte rapide.

Beti ceai de menta. Daca sughitul este provocat de un stomac prea plin dupa o masa copioasa atunci beti dupa masa un ceai de menta. Acesta are efect relaxant si calmeaza spasmele digestive.

Consumati lamaie. Contra sughitului la copiii mici se recomanda sa se administreze o lingurita de suc de lamaie.
Respirati în punga. O alternativa la prima metoda este sa puneti o punga de hartie în dreptul nasului si gurii si sa respirati în ea de mai multe ori. Aceasta metoda are menirea de a normaliza respiratia si de a calma mucoasa tractului bronho-pulmonar.

Faceti o infuzie de vasc. Vascul este o planta care ajuta la oprirea sughitului. Puneti 3-4 lingurite de vasc maruntit la 250 ml de apa rece si lasati la macerat timp de 7-8 ore.

Strecurati, apoi îndulciti cu putina miere si apoi beti cate 2-3 cani de ceai caldut în cazul în care aveti o criza de sughit. Daca aveti crize care se repeta, atunci beti zilnic, de 3 ori pe zi, cate un pahar de apa rece în care ati pus un varf de cutit de pulbere de vasc.

Preparati un ceai de scortisoara. Beti o cana de infuzie de scortisoara pisata. Puneti un varf de cutit de scortisoara la o cana de apa si lasati sa stea 5 minute, dupa care consumati.
Puteti sughita chiar si 20 de minute

Sughitul reprezinta înghitirea involuntara de aer care provoaca un zgomot necontrolat la fiecare respiratie.

Sughitul este cauzat de spasmele repetate ale muschiului diafragm, cel care separa abdomenul de torace. Cu toate ca sughitul poate fi de multe ori deranjant sau chiar stanjenitor, el nu trebuie sa va îngrijoreze.

In mod normal, o repriza de sughit dureaza maxim 20 de minute, doar în cazuri foarte rare aceasta problema poate deveni serioasa.

Author:

Facebook Comment