Cum scapam de durerea de cap fara sa apelam la pastile

Compresele reci, masajul sau execitiile fizice pot inlocui cu success analgezicele si plus de asta nu au efecte secundare.

1. Masajul

Pentru eliberarea temporara a tensiunii este recomandata masarea fruntii si tamplelor, a gatului sau a umerilor. “Chiar te simti mai bine pentru o perioada de timp, dar este foarte posibil ca durerea sa revina”, explica Salwa H. Hanna, fondatorul unei clinici din Denver care se ocupa numai de durerile de cap.

O cercetare recenta a dovedit ca migrenele care au fost “tratate” timp de sase saptamani cu sesiuni speciale de masaje, si-au rarit efectele neplacute si au devenit de intensitate mai mica.


2. Sucirea gatului

Eliberarea de durerile unei dureri de cap poate consta intr-o simpla sucire a gatului, intr-o parte si in cealalta. Tensiunea acumulata in muschii gatului pot duce la neplacutele dureri.

Recomandarea specialistilor este de doua sesiuni de astfel de exercitii ale gatului pe zi, timp de cate 20 de minute pe sesiune. Inclinarea capului si mentinerea lui intr-o laterala sau in cealalta timp de cate 5 secunde, dupa care revenirea la pozitia initiala poate face minuni in cazurile durerilor de cap.

3. Miscare

Durerile de cap apar de multe ori tocmai din cauza lipsei de activitate fizica, asa ca solutia poate sta tocmai in lucurile cele mai banale pe care uitam sa le facem: mersul pe jos sau cu bicicleta, dar si inotul pot reduce semnificativ frecventa aparitiei durerilor de cap, conform National Pain Foundation.

In cadrul unui studiu publicat in revista Headache, pacientii care au facut mers cu bicicleta constant, timp de 12 saptamani, si-au imbunatatit mult calitatea vietii, migrenele aparand tot mai rar si cu o intensitate scazuta.

4. Comprese reci

Uneori, aplicarea unor comprese reci in partea din spate a gatului va poate elibera de durere. O artera importanta care furnizeaza sange creierului trece prin acea zona. Uneori aceasta artera se inflameaza atunci cand suferiti o migrena. Scazand temperatura sangelui care trece prin acea zona permiteti o circulatie mai buna, iar durerea va disparea.

5. Evitati nitratii si nitritii

Cofeina, alcoolul , feniletilamina care se gaseste in ciocolata si branza, tiramina care se gaseste in nuci, carne, branzeturi fermentate si soia, aspartamul care este continut de alimentele indulcite artificial, toate pot declansa dureri de cap pentru cei mai sensibili.

Pentru contracararea durerilor date de alimentele enumerate mai sus, unii medici recomanda suplimente de vitamina B2, magneziu, coenzima Q10. Cu toate astea, nu exista dovezi clare care sa ateste eficienta lor.

Author:

Facebook Comment