Hreanul considerat un leac pentru multe boli

Hreanul tratează mai ales bolile infecţioase şi pe cele specifice sezonului rece.

Combate infecţiile bacteriene şi cancerul

Efectele medicinale ale hreanului sunt conferite de compuşii chimici glucozinolaţi, responsabili de mirosul înţepător şi de iuţimea gustului. Cercetările au arătat că aceste substanţe formează un adevărat scut în lupta cu bacteriile.

Mai mult, studiile au dovedit că planta combate şi unele forme de cancer, precum cel de colon, de stomac şi de plămâni. În tratamentul cancerului se recomandă consumul zilnic a minimum 50 g de hrean, sub diferite forme: tinctură, macerat sau în stare proaspătă. Cura se ţine timp de o lună, după care se recomandă o pauză de 2 luni, putându-se relua.

Leacuri cu hrean din bătrâni

În medicina populară, hreanul este considerat un leac bun la toate. Iată pentru ce îl foloseau bătrânii!

Tuse măgărească şi seacă. Nu mai scapi de tuse, deşi ai încercat numeroase siropuri din plante? Mănâncă dulceaţă de hrean. O prepari întocmai ca dulceaţa de fructe, dar în loc de gutui, să zicem, pui rădăcină rasă de hrean. Ia câte o linguriţă dimineaţa şi seara, până observi o îmbunătăţire. În caz de tuse seacă, ia o lingură de hrean dat pe răzătoarea măruntă, adaugă 2 linguri de zahăr pudră, amestecă şi lasă deoparte timp de 3-4 ore. Ia în fiecare zi câte 4-5 linguriţe din această compoziţie.

Nevralgie. Cataplasmele cu răzătură de hrean fac minuni şi în acest caz. Durerile locale sunt calmate dacă aplici, de câteva ori pe zi, cataplasme cu rădăcină rasă de hrean. În acelaşi timp, consumă zilnic o linguriţă de hrean mărunţit şi amestecat cu puţin zahăr.

Amigdalite. În această problemă, prepară o turtă din hrean ras, mălai, miere şi sare, toate amestecate bine şi puse pe o pânză de bumbac. Cataplasma se pune la gât, în zona amigdalelor.

Sinuzite. Fă o turtă din răzătură de hrean, făină de grâu şi oţet. Pune amestecul într-o pânză de bumbac şi aplică pe frunte.

Author:

Facebook Comment