Lucruri mici care pot avea consecinte importante pentru noul an 2014

Un nou an poate insemna si un nou inceput in viata noastra. Putem aborda noul an din perspectiva unor schimbari pe care ne decidem sa le facem, si nu trebuie sa fie vorba neaparat de ceva major, ci de lucruri mici care pot avea consecinte importante.
Schimbarile se pot reflecta atat in felul nostru de a gandi, cat si in modul in care ne organizam diversele activitati zilnice. All Women Stalk prezinta cateva schimbari pe care le putem face astfel incat sa incepem noul an intr-o maniera pozitiva.

Reorganizeaza spatiul de lucru sau spatiul de locuit

Incepe noul an prin implementarea unor schimbari la nivelul spatiului de lucru sau al locuintei, activitati care iti vor permite sa intri in starea "un nou an - noi provocari - noi oportunitati". Poti muta mobila sau poti reorganiza decorul facand ca apartamentul sa aiba un aspect nou si interesant, care sa te surprinda atunci cand intri in el.

Noul mediu in care vei trai iti va reaminti ca ceva s-a schimbat intr-adevar, iar starea ta va fi diferita si te vei simti mult mai inspirat sa mergi mai departe si sa te concentrezi asupra scopurilor pe care ti le-ai stabilit de Anul Nou.

Rasfata-te singura

Un nou an este un nou inceput, iar acest principiu se traduce si printr-o schimbare exterioara: schimba-ti culoarea parului daca iti doreai acest lucru, investeste in niste haine noi sau pur si simplu aplica niste tratamente faciale pe care le prepari singura in casa.

Fa ceva creativ si plin de inspiratie

A gasi o activitate plina de inspiratie si creativa reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a incepe un nou an, pentru ca te vei distra, te vei simti mai fericit, mai relaxat si capabil de a iesi din rutina zilnica.

Gaseste un loc frumos si linistit daca vrei sa faci meditatie, citeste o carte noua sau una clasica sau gandeste-te la ceva ce iti placea sa faci, insa nu ai mai reusit din diverse cauze.

Nu uita de hotararile pe care le iei

Stim cum este de sarbatori, avem niste zile libere, ne odihnim putin, iar apoi ne intoarcem la munca, uitand de scopurile pe care ni le-am stabilit pana in luna decembrie a anului viitor. Este timpul sa schimbam aceasta raportare si sa ne facem un plan de actiune.

Daca scopul tau este sa citesti mai mult, du-te la biblioteca sau la librarie si ia un numar mare de carti in fata carora nu vei putea rezista; daca scopul tau este sa slabesti, du-te la sala si plateste abonamentul in avans pe trei luni, pentru ca daca platesti o suma substantiala vei fi obligat sa mergi.

Incepe o noua traditie

Traditiile sunt partea cea mai frumoasa a sarbatorilor, asa ca de ce nu ai incepe si tu o traditie in familie? Un exemplu ar fi o cutie in care sa pui bilete cu ceea ce crezi ca vei face anul acesta, ce realizari crezi ca vei avea sau lucrurile pe care ti-ai dori sa ti le amintesti anul viitor.

Iar cand va veni finalul anului, vei deschide aceasta cutie, vei rade cand citesti predictiile sau iti vei aminti cu drag de ceea ce ti-ai dorit sa faci si, de ce nu, te vei simi mandru de ce ai realizat pe parcursul anului.

Descopera-te pe tine insuti

Fiecare persoana are o multime de talente ascunse care pot iesi oricand la lumina, trebuie doar ca acest lucru sa fie facilitat intr-un fel. Prin urmare, poti incepe noul an explorand aceste posibilitati, care sunt diverse parti ale personalitatii tale.

Poti picta, canta, dansa sau poti participa la diverse ateliere de creatie, iar rezultatul ar putea fi unul surprinzator si pentru tine.

Vizualizeaza ceea ce iti doresti sa faci

Vizualizarea unor lucruri care ai vrea sa ti se intample in viitor este o metoda buna de a incepe un nou an, pentru ca vei avea o stare de spirit pozitiva si vei simti ca acele dorinte sunt mult mai apropiate de realitate.

Renunta la activitatile care iti consuma timpul inutil

Oamenii se plang in general ca nu au mult timp, asa ca nu ar fi rau sa te gandesti care sunt acestea in cazul tau si sa incerci sa le reduci cat mai mult. De exemplu, daca stai prea mult la televizor sau pe Internet, acest lucru ti-ar putea reduce considerabil timpul pe care vrei sa il aloci lucrurilor pe care vrei sa le schimbi.

Important este sa iti dai seama cum iti poti reorganiza activitatile zilnice astfel incat sa ajungi sa faci ceea ce iti doresti pentru tine.

Gandeste-te la ceea ce s-a intamplat in anul care s-a incheiat

Pentru a avea o viziune realista asupra prezentului si a viitorului, dar mai ales asupra ta insuti ca persoana, este indicat sa analizezi ceea ce ai facut in anul in care se incheie, ce s-a schimbat in viata ta, ce ai reusit tu sa schimbi, unde te-ai impotmolit si diverse alte aspecte ale vietii tale.

Aceasta analiza iti va permite sa decizi ca urmeaza sa faci, sa te analizezi pe tine insuti si sa ai o imagine obiectiva a lucrurilor din viata ta.

Author:

Facebook Comment