Masti purificatoare cu castravete

Castravete improspateaza tenul si il lumineaza. Ai uitat probabil de castravete, cu toate noile plante minune. Laboratoarele de cosmetica insa folosesc castravetele – un ingredient deloc scump – in creme hidratante, lotiuni demachiante sau masti purificatoare. Hai sa vedem de ce merita sa il plasezi printre ingredientele tale principale din mastile de frumusete.

Principalul atu al castravetelui este puterea sa de hidratare, ceea ce il face ideal pentru ingrijirea tenului uscat. Castravetele este bogat si in vitamina B9, cunoscuta sub numele de acid folic, care stimuleaza cresterea celuleor pielii si in vitamina C, antioxidanta si anti radicali liberi.
Regenerant si antiimbatranire, castravetele lumineaza tenul gratie enzimelor sale naturale ce blocheaza productia de melanina, aflata la originea pigmentarii pielii.

In ceea ce priveste tenul gras, castravetele este folosit pentru puterea sa astringenta, strangand porii si purificandu-l.

MASTI CU CASTRAVETE

Demachiant natural cu castravete


Taie pe lung un castravete si scoate semintele. Recupereaza pulpa cu o lingurita, apoi mixeaz-o. Masoara cantitatea de suc de castravete obtinuta, adauga o cantitate echivalenta de lapte si mixeaza din nou. Foloseste acest demachiant imediat. Nu face cantitati mari, demachiantul cu castravete este bun doar doua, maximum 3 zile, timp in care trebuie tinut la frigider.

Author:

Facebook Comment