Metode pentru a scapa de oboseala

Oboseala este boala secolului, iar de trucuri care inving rapid oboseala si te ajuta sa te mobilizezi avem nevoie toti.

Iata care sunt cele mai eficiente metode care te pot ajuta sa te concentrezi rapid, sa iti pastrezi atentia focalizata pentru intervale mai scurte sau mai lungi de timp, in functie de nevoile tale, asa cum sunt prezentate de Yahoo! Shine.

1. Guma de mestecat. Cercetatorii din Marea Britanie au stabilit ca daca mesteci guma, timpii de reactie sunt redusi si creste atentia si concentrarea. Efectul este imediat, dar de scurta durata, circa 20-30 de minute.

2. Bea un pahar cu apa minerala. Deshidratarea este unul din factorii care induc senzatia de oboseala. Pierderea a 1,5 la suta din apa corporala te face sa te simti somnoros si sa nu te poti concentra. Bea un pahar de apa minerala carbogazoasa rece. Te vei simti imediat plin de energie. Efectul dureaza cel putin o ora si la nevoie, tot ce trebuie sa faci este sa mai bei un pahar de apa.

3. Aer curat. Ia o gura de aer. Daca locul in care stai beneficiaza de ventilatie si un sistem de purificare al aerului, cu atat mai bine. Un factor care induce senzatia de oboseala este aerul impur cu o concentratie mare de dioxid de carbon si o temperatura prea ridicata.

4. Ia o pauza de cateva minute intr-un loc luminos si bine aerisit. Concentreaza-te asupra respiratiei, respira folosind musculatura abdominala, incet si adanc. Oxigenarea lenta si ampla a creierului te trezeste si te ajuta sa te concentrezi, iar lumina are ca efect stimularea naturala a cortexului.

5. Presopunctura. Potrivit Centrului UCLA pentru Medicina, presarea unui punctul confirmat si de medicina chineza te poate ajuta sa te concentrezi si sa te simti energic foarte repede. Locul vigilentei se afla la patru degete sub rotula pe partea exterioara a tibiei. Preseaza usor, dar constant. Timp de patru sau cinci secunde, in trei-patru reprize. Se spune ca este echivalentul unei cafele tari, baute dintr-o inghititura.

6. Arome. Un studiu britanic a probat ca aroma de menta si de portocala stimuleaza atentia, in timp ce aromele florale au efectul opus.

Author:

Facebook Comment