Nastase face iar puscarie

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.
După ce a executat o treime din pedeapsa primită, adică 16 luni, Adrian Năstase va avea dreptul să ceară eliberarea condiţionată.

Din această perioadă însă, se scad cele nouă luni de închisoare executate deja de fostul premier în dosarul Trofeul Calităţii, astfel că Năstase ar putea fi liber după doar şapte luni!

Adrian Năstase este acuzat în acest caz că că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

Author:

Facebook Comment