O noua generatie de lentile de contact

Google lab, cunoscut pentru proiectele sale mai puţin obişnuite, a anunţat joi că este pe cale să dezvolte o nouă generaţie de lentile de contact care ar putea ajuta persoanele diabetice să-şi ţină sub control nivelul de zahăr din organism, informează vineri AFP, potrivit Agerpres.

'Suntem pe cale să testăm lentile inteligente create pentru a măsura nivelul de glucoză din lacrimi', au explicat dezvoltatorii proiectului, Brian Otis şi Babak Parviz, într-o postare pe un blog.

Aceste lentile funcţionează 'folosind un mic cip conectat şi un senzor de glucoză în miniatură, care se află între două straturi de material din care sunt făcute lentilele de contact', au adăugat cei doi.

Potrivit acestora, studiile clinice care au fost deja realizate în cadrul acestui proiect sunt abia la început, iar discuţiile sunt în curs de desfăşurare cu FDA, Agenţia americană de medicamente.

Prototipurile acestor lentile pot determina cantitatea de glucoză din lacrimi la fiecare secundă.

Cercetătorii studiază posibilitatea de a integra semnale luminoase care i-ar putea avertiza pe utilizatori atunci când anumite niveluri de glucoză au fost depăşite.

'Am spus întotdeauna că încercăm să lucrăm la proiecte care ar putea părea ciudate', au mai spus Brian Otis şi Babak Parviz. 'Însă, în timp ce Federaţia Internaţională de diabet a afirmat că lumea este pe cale 'să piardă bătălia cu diabetul', noi ne-am gândit că acest proiect merită să fie dezvoltat', au concluzionat ei.

Author:

Facebook Comment