Oase mai rezistente cu ulei de masline

Se stie despre uleiul de masline ca este extrem de sanatos si recomadat in orice dieta. Insa ce s-a demonstrat in urma unor studii realizate recent, constituie un motiv in plus pentru a inlocui uleiul de floarea soarelui cu cel de masline. Mai exact, se pare ca atunci cand este consumat cu regularitate, acesta din urma are ca efect o mai mare rezistenta a oaselor.
S-a descoperit recent, cu ajutorul unui studiu realizat de Universitatea din Madrid, ca uleiul de masline consumat cu regularitate poate avea ca efect o mai buna rezistenta a sistemului osos.

Studiul s-a desfasurat pe o perioada de doi ani si a demonstrat ca oamenii care consuma mai mult ulei de masline au un nivel mai ridicat de osteocalcin. Aceasta din urma este o proteina secretata de celulele ce formeaza oasele.

Astfel, un nivel mai ridicat de osteocalcin, inseamna oase mai rezistente!
O alta teorie spune ca osteocalcinul ajuta la prevenirea rezistentei la insulina, in cazul in care organismul devine imun la efectele acestui hormon.

In plus, cercetatorii de la Universitatea din Atena au descoperit ca o dieta bogata in ulei de masline si saraca in carne rosie poate duce la o mai mare rezistenta a sistemului osos la femeile adulte, iar asta gratie antioxidantilor.

S-a demonstrat de asemenea ca incidenta osteoporozei este mult mai scazuta in zonele mediteraneene, acolo unde in mod clar se consuma foarte multe masline si ulei de masline din belsug.

Author:

Facebook Comment